會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 文化時事 > 金錢世界 > 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

主題工具 分享
舊 2007-10-14, 03:08 PM   #21
普通會員 女

kimsu的頭像

註冊日期: 07-09-16
資產: 10 金幣
發短訊息給 kimsu
預設 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

我見有人月賺幾萬...不過呃人既野我唔做!
kimsu離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-10-22, 11:53 PM   #22
普通會員 女

cakefun33的頭像

註冊日期: 07-10-09
資產: 0 金幣
發短訊息給 cakefun33

一定要小心小心
cakefun33離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-10-25, 04:02 PM   #23
初級會員 男

琛琛的頭像

註冊日期: 04-12-02
資產: 151 金幣
發短訊息給 琛琛 發Yahoo!訊息給 琛琛

我都俾人呃過上去呢d講座兩次...
兩次佢都請我去茶樓飲茶,
就上去聽講座....
好彩兩次我都無中計啫...
兩次我都係借尿頓,混後樓梯走左..
佢地仲係都會強逼你簽一份唔知乜野既野..
請大家小心小心...
琛琛離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-01-18, 01:36 AM   #24
榮譽會員 男

大閘蟹的頭像

註冊日期: 08-01-03
資產: 901 金幣
發短訊息給 大閘蟹 發Yahoo!訊息給 大閘蟹

你19 old 就有幾萬...你好有錢呀 哇哇哇!
引用:
作者: Hello Betty
我都俾人呃過幾萬,我有幾個fd都俾傳銷呃得唔少

大閘蟹的自我介紹縱不信運 我不過是人 理想很遠
大閘蟹離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-05-25, 02:55 PM   #25
普通會員 男

az3hk的頭像

註冊日期: 08-05-18
資產: 0 金幣
發短訊息給 az3hk 發 MSN 訊息給 az3hk

同意....我都差D上當....

az3hk的自我介紹我想識多D朋友
日日返工返學返屋企訓教.......
咩話......悶到爆!!!!!!
az3hk離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-06-09, 02:44 AM   #26
榮譽會員 男

wilson198199的頭像

註冊日期: 08-05-04
資產: 1034 金幣
發短訊息給 wilson198199 發 AIM 訊息給 wilson198199 發 MSN 訊息給 wilson198199 發Yahoo!訊息給 wilson198199

我有個朋友中左啦...好橙....一定要小心......
同我有上過依.d 公司啦...好悶傢...
男仔要小心和...會中美人計傢.....

wilson198199的自我介紹射手座的圖型,是個半人半馬的弓箭手,用這樣的圖型來形容射手座的我真是太貼切了。拿著弓箭的手永遠瞄準遠方,然後駿馬一般向前奔馳,那就是「我」。
我的心從未平靜過.............
wilson198199離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-06-09, 03:03 AM   #27
高級會員 男

Tomcat的頭像

註冊日期: 08-05-29
資產: 736 金幣
發短訊息給 Tomcat

真係世界乜都有啊!

Tomcat的自我介紹你哋好!
My name is Tomcat

呢輪因為返夜班,
忙到嘔電
所以會好少好少上嚟,
不過,
我都希望係度可以識到你哋做fd唷!
Tomcat離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-12-06, 03:24 AM   #28
高級會員 男

蘭提斯的頭像

註冊日期: 04-12-18
資產: 4062 金幣
發短訊息給 蘭提斯 發 ICQ 訊息給 蘭提斯 發 MSN 訊息給 蘭提斯 發Yahoo!訊息給 蘭提斯

其實cu都唔少傳銷既走狗起度搵水魚.....
但凡有人對自己既職業有意隱瞞最好問清係未走狗XD

呢d死人講座都聽過3,4次, 有真實朋友叫去,有打機朋友叫去,有返學既同學叫去,更有返工既老細叫去.....認真pk.....
不過基本上只要有少少邏輯既人都會明白到佢地既技倆其實不外幾招= =
最大既殺著就係......煩= =

蘭提斯的自我介紹【青蒼之月】Avalon
http://www.gamedbz.com
========================
祝全港傳銷友家破人亡
蘭提斯離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-05-13, 07:55 PM   #29
高級會員 女

heartofstar的頭像

註冊日期: 09-03-20
資產: 215 金幣
發短訊息給 heartofstar

我個陣都差d比佢地握...
真係夠運~~
下次我一定唔會再信呢d野...
thz...好彩你講比我地知...

heartofstar的自我介紹我係Caca ^-^

無論心情如何...我們還要活下去...
既然如此....何不開心心的過日子呢??

被人氣的時候...為何要拿別人的錯誤來懲罰自己呢??
那不是別人的錯嗎??何解要弄得自己像瘋子一樣??
heartofstar離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-05-26, 04:06 PM   #30
普通會員 男

victor903的頭像

註冊日期: 09-05-26
資產: 1 金幣
發短訊息給 victor903
Icon45 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

我有個朋友就中左毒 已經中左成幾年 佢都仲未知比人呃緊 仲要晒左屋企人成10萬蚊...
呢d公司不單是騙人入局 仲要埋沒良心咁叫人去財務公司到借錢 叫人羅畢錢去投資
依家我個朋友成日都話自己係老細 但係自己"先都唔先下"落街搭車都要叫阿媽羅
完全係不知所謂 大家千奇唔好上當 要緊記住 世界上是沒有不勞而獲的事~
好明顯一樣野 如果真係有錢搵 又點會叫你羅錢出黎呢 如果真係咁好搵 佢地個個都唔洗出黎做啦 仲洗晒咁多口水sell野咩....
victor903離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-09-30, 02:06 AM   #31
普通會員 男

napon的頭像

註冊日期: 09-09-29
資產: 98 金幣
發短訊息給 napon

個個都做上網啦咁 = 多人爭
多人爭 = 收入少
收入少 = 開支收入不平均
不平均 = 窮
仲得了既 ~ 咁我都想係屋企打殘雙腳唔憂做

napon的自我介紹相由心生 , 心情悠悠 , 知足常樂

napon離線中   回覆時引用此文章
舊 2013-09-21, 01:27 AM   #32
普通會員 女

Wanes的頭像

註冊日期: 13-09-20
資產: 121 金幣
發短訊息給 Wanes

http://m.youtube.com/watch?feature=plpp&v=nTuxfX_WyPU
劉明欣博士接受香港電台節目「警訊」專訪

我以前唔認知嘅時候都係好似您哋一樣咁諗,直銷公司都係呃人,不過後來我認識一個做直銷嘅朋友佢介紹我用一系列嘅Anti-aging產品非常好用,所以我就轉一個牌子試用,因為我自己本身有商業登記証囉護膚化妝品比市面可以平1/3至半價,因為可以好平囉貨所以我每季都會轉產品用,唔係因為想試新嘢係每次初初用嘅時候效果都好好,不過用多一段時間就發覺唔係好似廣告講到可以達到咁嘅效果,好似無咩大改善所以一轉季我就會轉第二隻牌子用,不過至從09年轉用呢個牌子之後我就無轉過,因為真係改善到同保持到個效果,其實唔睇生意直銷公司嘅產品真係好好用,比市面同等價錢嘅產品好,因為唔須要賣廣告唔須要請代言人無大代理商批發商舖租人工層層疊疊嘅經費,將所有資金投放落所有產品度,以人傳人嘅方式出售產品,所以產品嘅質素一定好過市面所有同價錢嘅產品,其實每個行業都會有害群之馬,唔好因為咁而錯過一啲真正嘅商機,其實直銷公司嘅意思係將產品由廠家直接銷售給每一個有須要嘅人其實係一個好專業嘅行業,同傳銷係有好大嘅分別,唯一相同嘅就係都係運用Multi Level Marketing嘅經營方式,其實係外國Multi Level Marketing係做得好成功,至於自己有無須要,決定權始終喺係自己手上,至於生意角度自己用得好只要入會就可以零投資代理個產品,平時都會去市面買日用護理產品但用得好係無可能代理佢,就算得我相信一定要好多錢,其實只須轉一個牌子就可以代理個產品,鐘意自己用又得做代理零投資創業自己囉嚟做生意又得,錢係自己袋只要了解清楚自己有無須要同直銷行業適唔適合自己做先加入咁就唔會比人呃架啦,坦白講直銷哩個行業真係可以令人白手起家,不過就唔係人人都有本事做得成功,因為係做人嘅生意打團隊戰係最難,不過廣告成日都有講做一個精明嘅消費者嘛,係現金社會有咩行業係唔呃人架,只不過手法模式唔同吧!
Wanes離線中   回覆時引用此文章
舊 2015-05-15, 11:04 PM   #33
普通會員 女

9727579904的頭像

註冊日期: 15-05-15
資產: 7 金幣
發短訊息給 9727579904
Icon7 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

我在做网路兼职

9727579904的自我介紹在MIS網路自動收入系統
擔任全球編號 9727579904
想要增加收入
可以加我
http://www.massincomesystem.com/tw/compensationplan.php

FB:scopio99@livemail.tw
9727579904離線中   回覆時引用此文章

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟