會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 吹水講場 > 寵物情緣 > 非常實用短片~~cat

主題工具 分享
舊 2006-09-13, 02:58 PM   #1
團長 女

toby1023的頭像

註冊日期: 05-01-31
資產: 5000858 金幣
發短訊息給 toby1023
Icon14 非常實用短片~~cat

Caring for Your Diabetic Cat
Giving Your Cat a Pill or Capsule
Giving Your Cat Liquid Medications
Trimming Your Cat's Claws
Taking Your Cat's Temperature Brushing Your Cat's Teeth

(click入去有好詳細既影片睇)

http://www.felinevideos.vet.cornell.edu/

toby1023的自我介紹CU 奇人千奇百怪,唔做會員認真嘥晒...

(以下係CU多年來怪K人仕榜,排名不分先後)

(1)天水圍低B版李小龍
(2)要女唔要仔既咸濕運動選手
(3)女版歐錦棠之十大索女
(4)滿口聖經又要招ONS既淫賤亞伯
(5)REMEMBER...一人分析兩個既思覺失調陽光先生
(6)攬住碌蔗"趙"完鬆既超級國寶
(7)供屋可以養四隻大狗既癲狂大話男
(8)衰左可以再衰重色輕友越大越學壞既排毒小姐
(9)樣貌出神入化口不擇言既哨牙非人
(10)你隻手臭唔臭既青山低B男
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

歡迎各大大提供人名表~~謝謝~~XD

此文章於 2006-09-13 04:05 PM 被 Cegg妹妹 編輯.
toby1023離線中   +60 金幣 回覆時引用此文章
舊 2006-09-13, 04:05 PM   #2
團長 女

Cegg妹妹的頭像

註冊日期: 04-12-01
資產: 817955 金幣
發短訊息給 Cegg妹妹
Icon12 回覆: 非常實用短片~~cat

怎樣好好照顧你的糖尿病貓貓

Giving Your Cat a Pill or Capsule
教你怎樣給貓貓餵藥丸

Giving Your Cat Liquid Medications
教你怎樣給貓貓餵藥水

幫貓貓剪腳甲示範

Taking Your Cat's Temperature
幫貓貓探熱

Brushing Your Cat's Teeth
幫貓貓清潔牙仔示範

都幾有用,不過唔夠詳盡。
例如:我隻魔魔大人唔比我剪佢指甲,我可以點呢?嗚嗚
(我用毛巾包住佢都唔得啊!)

Cegg妹妹的自我介紹 

當初我們都流淚…

到現在,
   卻淡淡的說再見…

那種痛是聽不見、看不到…
   深深的打入心臟…

Cegg妹妹離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-09-13, 04:09 PM   #3
團長 女

toby1023的頭像

註冊日期: 05-01-31
資產: 5000858 金幣
發短訊息給 toby1023
預設 回覆: 非常實用短片~~cat

引用:
作者: Cegg妹妹
怎樣好好照顧你的糖尿病貓貓

教你怎樣給貓貓餵藥丸

教你怎樣給貓貓餵藥水

幫貓貓剪腳甲示範

Taking Your Cat's Temperature
幫貓貓探熱

Brushing Your Cat's Teeth
幫貓貓清潔牙仔示範

都幾有用,不過唔夠詳盡。
例如:我隻魔魔大人唔比我剪佢指甲,我可以點呢?嗚嗚
(我用毛巾包住佢都唔得啊!)

嘻~~以前鳳爪都係咁架~我唯有彈佢耳耳等佢驚驚乖乖咁比我剪無計~@@~就算我試過等佢訓左鬼鬼鼠鼠都係唔得~不過最近我試過先比d吐毛膏佢"lam"(朱古力味好正既)咁佢掛住" 品嚐"我就剪囉~~又都幾ok既

toby1023的自我介紹CU 奇人千奇百怪,唔做會員認真嘥晒...

(以下係CU多年來怪K人仕榜,排名不分先後)

(1)天水圍低B版李小龍
(2)要女唔要仔既咸濕運動選手
(3)女版歐錦棠之十大索女
(4)滿口聖經又要招ONS既淫賤亞伯
(5)REMEMBER...一人分析兩個既思覺失調陽光先生
(6)攬住碌蔗"趙"完鬆既超級國寶
(7)供屋可以養四隻大狗既癲狂大話男
(8)衰左可以再衰重色輕友越大越學壞既排毒小姐
(9)樣貌出神入化口不擇言既哨牙非人
(10)你隻手臭唔臭既青山低B男
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

歡迎各大大提供人名表~~謝謝~~XD
toby1023離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-10-20, 01:33 AM   #4
高級會員 男

註冊日期: 06-09-09
資產: 858 金幣
發短訊息給 gallery 發 MSN 訊息給 gallery
Icon14 回覆: 非常實用短片~~cat

very useful
thx!!

gallery的自我介紹就像那些令我眩目的星斗
我會愛你到永遠
gallery離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-11-17, 02:21 PM   #5
中級會員 男

one night stand的頭像

註冊日期: 06-10-30
資產: 0 金幣
發短訊息給 one night stand

THX THX

one night stand的自我介紹我好鐘意玩∼玩咩?問我啦
one night stand離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-11-17, 10:39 PM   #6
普通會員 女

kobu的頭像

註冊日期: 06-11-16
資產: 19 金幣
發短訊息給 kobu

有冇d係9仔架???
kobu離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-11-25, 03:34 AM   #7
普通會員 男

tamsan的頭像

註冊日期: 06-11-25
發短訊息給 tamsan

好嘢aaaaaaaaaa
tamsan離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-11-28, 04:54 PM   #8
資深會員 男

kiffkiff的頭像

註冊日期: 06-11-22
資產: 1025845 金幣
發短訊息給 kiffkiff
Icon54 回覆: 非常實用短片~~cat

版主點放相係文章到呀..我放唔到

kiffkiff的自我介紹開開心心右一day@.<
傻下傻下右一day>.@
不過只得我一個 >.<
有節目去玩)))))))))))))))))))))
記住叫我呀)))))))))))))))))))))
kiffkiff離線中   回覆時引用此文章
舊 2006-11-29, 08:06 PM   #9
普通會員 男

camera88的頭像

註冊日期: 06-11-29
發短訊息給 camera88
Icon42 回覆: 非常實用短片~~cat

Very cute!!!!!
camera88離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-01, 05:11 PM   #10
普通會員 女

阿賢的頭像

註冊日期: 07-01-01
資產: 4 金幣
發短訊息給 阿賢 發 ICQ 訊息給 阿賢 發 MSN 訊息給 阿賢 發Yahoo!訊息給 阿賢 發送 QQ 消息給 阿賢

thx~5該哂
阿賢離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-02-27, 01:02 AM   #11
榮譽會員 女

catcat613的頭像

註冊日期: 07-02-09
資產: 3947 金幣
發短訊息給 catcat613
Icon2 回覆: 非常實用短片~~cat

引用:
作者: kobu
有冇d係9仔架???

狗仔都係一樣ga !
我都唔敢幫我隻狗狗剪腳甲 ! 我好驚呀 ~
次次都叫我家姐剪. >.<
其實好想自己剪,不過唔敢膽..
catcat613離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-01, 12:16 PM   #12
普通會員 男

rainie8301975的頭像

註冊日期: 07-05-01
發短訊息給 rainie8301975

thx for sharing! so kute!
rainie8301975離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-06-23, 04:14 PM   #13
普通會員 女

Roye的頭像

註冊日期: 07-04-04
資產: 21 金幣
發短訊息給 Roye
Icon12 回覆: 非常實用短片~~cat

so...cute...

Roye的自我介紹我好想識多d朋友仔~~
希望同有緣既妳/你做fds
我本身係一個好被動既人
只是對一些不熟的朋友.
好鐘意熱鬧..多d人開心d a ma~~
想識番個男朋友仔呀~~~
 我的日記。私家Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/
Roye離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-06-23, 04:20 PM   #14
普通會員 女

Roye的頭像

註冊日期: 07-04-04
資產: 21 金幣
發短訊息給 Roye

thanks....

Roye的自我介紹我好想識多d朋友仔~~
希望同有緣既妳/你做fds
我本身係一個好被動既人
只是對一些不熟的朋友.
好鐘意熱鬧..多d人開心d a ma~~
想識番個男朋友仔呀~~~
 我的日記。私家Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/
Roye離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-11-18, 11:10 AM   #15
高級會員 男

sonny2004的頭像

註冊日期: 07-10-08
資產: 622 金幣

剪甲就有用, 其他有病都帶佢睇獸醫啦
sonny2004離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-01-26, 09:01 AM   #16
普通會員 男

kakuan的頭像

註冊日期: 06-11-13
資產: -89 金幣
發短訊息給 kakuan 發 MSN 訊息給 kakuan

多謝多謝多謝
kakuan離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-10-19, 10:48 PM   #17
中級會員 男

bb1000的頭像

註冊日期: 06-08-22
資產: 365 金幣
發短訊息給 bb1000

幾耐要同佢地刷一次牙? 成個星期日日都比佢地食支食牙膏?

bb1000的自我介紹家中排行第三,,住東區.
bb1000離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-06-27, 04:42 PM   #18
普通會員 男

tsunholiu的頭像

註冊日期: 09-11-07
發短訊息給 tsunholiu 發 MSN 訊息給 tsunholiu 發Yahoo!訊息給 tsunholiu 發送 QQ 消息給 tsunholiu
Icon42 回覆: 非常實用短片~~cat

太可愛啦.........貓貓>0<
tsunholiu離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-07-18, 06:08 PM   #19
普通會員 男

s20061098的頭像

註冊日期: 08-07-01
發短訊息給 s20061098 發 MSN 訊息給 s20061098 發Yahoo!訊息給 s20061098

Thank You
s20061098離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-08-25, 10:20 AM   #20
普通會員 男

ChesterLee的頭像

註冊日期: 08-12-14
資產: 1 金幣
發短訊息給 ChesterLee

thanks
ChesterLee離線中   回覆時引用此文章