會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 分享特區 > 音樂歌詞 > 老歌伴星河(痴完線啦,好快會再貼歌)

主題工具 分享
舊 2005-09-22, 11:01 PM   #101
團長 女

toby1023的頭像

註冊日期: 05-01-31
資產: 5000858 金幣
發短訊息給 toby1023
預設 回覆: 老歌伴星河

我都唔知尼個tp加左幾多比你~~

toby1023的自我介紹CU 奇人千奇百怪,唔做會員認真嘥晒...

(以下係CU多年來怪K人仕榜,排名不分先後)

(1)天水圍低B版李小龍
(2)要女唔要仔既咸濕運動選手
(3)女版歐錦棠之十大索女
(4)滿口聖經又要招ONS既淫賤亞伯
(5)REMEMBER...一人分析兩個既思覺失調陽光先生
(6)攬住碌蔗"趙"完鬆既超級國寶
(7)供屋可以養四隻大狗既癲狂大話男
(8)衰左可以再衰重色輕友越大越學壞既排毒小姐
(9)樣貌出神入化口不擇言既哨牙非人
(10)你隻手臭唔臭既青山低B男
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

歡迎各大大提供人名表~~謝謝~~XD
toby1023離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-22, 11:24 PM   #102
中級長老 男

小小唉的頭像

註冊日期: 04-12-01
資產: 4720 金幣
發短訊息給 小小唉

引用:
作者: 小珊瑚(泡泡)
姐夫仔好叻呀!!!!!!!~
唔該哂!!!~

唔洗唔該~

小小唉的自我介紹有能力 就有價值

關於愛情...我們都無能為力
小小唉離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-22, 11:24 PM   #103
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:
作者: toby1023
我都唔知尼個tp加左幾多比你~~

我加歌~你加分~

舊 2005-09-22, 11:58 PM   #104
高級會員 男

my709394的頭像

註冊日期: 05-09-22
資產: 7673 金幣
發短訊息給 my709394

引用:
作者: 小小唉
靚歌伴星河

曲:H.Flowers 詞:區瑞強

星河渡心舒 心頭願天邊想 願與月亮齊共醉
雲清如水 星河翱憂鬱退 煙霞霧身邊取
萬里重重雲霧裡 浮出明星 看 看那邊星月耀
看襯星光遠照 回味你的輕笑 看 看那星光幻象
像你的彩雲裳 縫著滿衣星星映 星河頌心中唱
音符在天空賞 讓我漫步旋律 如賞名曲奏
奏出蕭邦樂調 伴貝多芬民謠 迎著滿天星光照
唱 唱出心中願望 望我這小星船
能在你心中飄幌 心頭願天邊想 星河渡心中舒

http://www.verein.cn/Music/Wma/601/1662/12.wma

嘩~今日才真正睇兄台的整段,可以講有求必應呢...不過小弟只聽CD,亦當然有這歌了...近兩年內只DL了兄台貼過的'細水長流'的原曲...

小弟亦有些想搵歌詞的,不知賢兄能否幫忙...
Hand in Hand-Koreana('黃翊/李明珠~一呼百應'或'譚詠麟-心手相連'原曲)
Hana-Susan Osborn('花-喜納'或'花心-周華健'或'幸運就是遇到你-馬俊偉'英文版)

另外仲有些問題考察了一段時間仍搵唔到答案,希望賢兄能夠解答...
Within you'll remain-Chyna有六個語言版本,而小弟只搵到'一面紅霞~徐小鳳'/'未來的愛-Chyna(重組的.)'...共三個...另外日本的Tokyo Square和星加波的Taufik Batisah亦唱過英文版,但會唔會有其本土語言版呢?如係...仲有一國是什麼?

外~I Just Called To Say I Love You-Stevie Wonder的中文版'浪漫季節'是誰原唱的?

先謝過...
my709394離線中   +20 金幣 回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 12:00 PM   #105
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

Hand in Hand ( 88年奧運主題曲 )

We see the fire in the sky
We feel the beating of our hearts together
This is our time, to rise above
We know the chance is here to live forever
For all time
Hand in hand we stand
All across the land
We can make this world a better place in which to live
A li long

Hand in hand we can start to understand
Breaking down the walls that come between us for all time
A li long

Every time we give it all
We feel the flame etetnally inside us
Lift our hand in hand
We stand all across the land
We can make this world a better place in which to live
Hand in hand

Hands up to the sky
The morning comes and starts to live in harmory
Hand in hand we can start to understand
Breaking down the walls that come between us for all time
Hand in hand

http://aofu.tax861.gov.cn/ayst/images/HandInHand.mp3

小小唉離線中   +20 金幣 回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 12:34 PM   #106
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

嘩~今日才真正睇兄台的整段,可以講有求必應呢...不過小弟只聽CD,亦當然有這歌了...近兩年內只DL了兄台貼過的'細水長流'的原曲...

小弟亦有些想搵歌詞的,不知賢兄能否幫忙...
Hand in Hand-Koreana('黃翊/李明珠~一呼百應'或'譚詠麟-心手相連'原曲)

呢首已經搵到~

Hana-Susan Osborn('花-喜納'或'花心-周華健'或'幸運就是遇到你-馬俊偉'英文版)

未聽過有英文版~並且重未搵到~

另外仲有些問題考察了一段時間仍搵唔到答案,希望賢兄能夠解答...
Within you'll remain-Chyna有六個語言版本,而小弟只搵到'一面紅霞~徐小鳳'/'未來的愛-Chyna(重組的.)'...共三個...另外日本的Tokyo Square和星加波的Taufik Batisah亦唱過英文版,但會唔會有其本土語言版呢?如係...仲有一國是什麼?

刀係未聽過呢首歌,所以幫你唔到~

外~I Just Called To Say I Love You-Stevie Wonder的中文版'浪漫季節'是誰原唱的?

又係未聽過~只記得杜得偉翻唱過英文版~

先謝過...

舊 2005-09-23, 12:46 PM   #107
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

傷感雨天

唱:方麗盈

夜雨風中飄 滴落在我發上
冷雨中熱淚驀然淌下
念記起相識的當天
在雨中彼此初相見
沒法一生相戀
是久了緣 或是彼此間不再依戀
夜雨風中哭泣的冬天
沒有爭執的分手
小雨點 聚滿面
掩飾我淚痕
心裡邊 實太亂
看似世界反轉面
風雨中的癡纏
風雨中的糾纏
我這晚 腦海又重見
今晚風雨依然 孤單哭泣不眠
細雨裡 想當天

http://202.111.175.250:1800/wma_h/hnqx/14.wma

http://music.boxou.com/newmusic/000519/14.wma

此文章於 2005-09-23 11:00 PM 被 小小唉 編輯.
小小唉離線中   +20 金幣 回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 12:57 PM   #108
團長 女

toby1023的頭像

註冊日期: 05-01-31
資產: 5000858 金幣
發短訊息給 toby1023

小唉加分~~

my709394 都要加呀~~

toby1023的自我介紹CU 奇人千奇百怪,唔做會員認真嘥晒...

(以下係CU多年來怪K人仕榜,排名不分先後)

(1)天水圍低B版李小龍
(2)要女唔要仔既咸濕運動選手
(3)女版歐錦棠之十大索女
(4)滿口聖經又要招ONS既淫賤亞伯
(5)REMEMBER...一人分析兩個既思覺失調陽光先生
(6)攬住碌蔗"趙"完鬆既超級國寶
(7)供屋可以養四隻大狗既癲狂大話男
(8)衰左可以再衰重色輕友越大越學壞既排毒小姐
(9)樣貌出神入化口不擇言既哨牙非人
(10)你隻手臭唔臭既青山低B男
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

歡迎各大大提供人名表~~謝謝~~XD
toby1023離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 05:22 PM   #109
初級長老 女

小M的頭像

資產: 14457 金幣
發短訊息給 小M

一首20..你都幾好賺wor...
小M離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 06:22 PM   #110
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:
作者: 小M
一首20..你都幾好賺wor...

唔係首首有得加架~人地搵得好辛苦架~

舊 2005-09-23, 06:51 PM   #111
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

心債

作詞:黃霑 作曲:顧嘉輝 唱:梅艷芳

重重心中癡情 原是欠下你一世 無限無盡愛在我心底
悠悠心中癡意 源源不絕撫慰 只望可補償一切
明明用盡了努力明明事事都不計 為什麼萬般癡心
都等如枉費 原來今生心債 償還不是一世
千代千生難估計

http://www.23tg.com/mu03/H/2005813/133714/4908012.wma

舊 2005-09-23, 07:27 PM   #112
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

愛上一個不回家的人

作詞:丁曉雯 作曲:陳志遠 編曲:陳志遠 演唱:林憶蓮

*愛過就不要說抱歉 畢竟我們走過這一回
 從來我就不曾後悔 初見那時美麗的相約

#曾經以為我會是你 浪漫的愛情故事 唯一不變的永遠
 是我自己願意承受 這樣的輸贏結果 依然無怨無悔
 期待你的出現 天色已黃昏

△愛上一個不回家的人 等待一扇不開啟的門
 善變的眼神 緊閉的雙唇 何必再去苦苦強求 苦苦追問

Repeat *,#,△,△,△

http://www.jnjyw.edu.cn/music/mp3/943.mp3

舊 2005-09-23, 10:28 PM   #113
初級長老 女

小珊瑚(泡泡)的頭像

資產: 285230 金幣
發短訊息給 小珊瑚(泡泡)

姐夫仔!!!~係"傷感雨天"呀!!!!!~我睇到歌詞就知係呢首喇!!!!~
不過唔知點解我dl唔到...一陣試多次先!~

小珊瑚(泡泡)的自我介紹~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我個寶貝仔o係2009年1月5日出o左世喇!~^_*
回憶計時器:六年~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
小珊瑚(泡泡)離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 10:31 PM   #114
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:
姐夫仔!!!~係"傷感雨天"呀!!!!!~我睇到歌詞就知係呢首喇!!!!~

咁刀比我撞到呀~

舊 2005-09-23, 10:39 PM   #115
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:

你試下日頭先d/l~我今日中午果陣聽到架~

舊 2005-09-23, 11:05 PM   #116
高級會員 男

my709394的頭像

引用:
作者: toby1023
小唉加分~~

my709394 都要加呀~~
咁好?先謝過...不過好奇問問~為什麼?
我好似冇做什麼貢獻啊...
my709394離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 11:11 PM   #117
高級會員 男

my709394的頭像

引用:
作者: 小M
人生如夢.....
人生如夢 羅文
作詞:謝明訓 作曲:徐日勤 編曲:黃偉年

靠近我 不要說什麼 把你的心交菴
答應我 不必想太多 你的身邊還有我
你知道 人生的差錯 沒有人能夠躲過
這條路 我也曾經走過
靠近我 不要說什麼 把你自己交菴
答應我 不必想太多 至少你還擁有我
你知道 太多的眼淚 我們都曾經流過
這條路我們不能再回頭
人生如夢 多情多愛多寂寞
繁華一生恍如輕風吹過
情牽一生 不如來去隨風 一無所求
靠近我 不要說什麼 把你自己交菴
答應我 不必想太多 至少你還擁有我
你知道 太多的眼淚 我們都曾經流過
這條路我們不能再回頭
繁華一生恍如輕風吹過
情牽一生 不如來去隨風 一無所求
一生的錯 換來一次的對 為了愛情沒有結果
對著你心中的話有口難說
一段的情 換來一生的淚 為了一個舊夢
這個夢我們也曾擁有過 到如今誰來愛我
對著你心中的話有口難說
對著你心中的話有口難說

人生如夢 陳耀川
作詞:陳耀川 作曲:陳耀川

人生如夢 夢裡過眼繁華似錦繡
朝看彩雲暮送晚霞過 又沈醉月色中

人生如夢 夢裡也曾帶著多少愁
朝入塵世暮宿雪花中 看月夜正朦朧

多年以後 或許夢裡風水輪流走
富貴榮華一身重 卻是孤獨依舊

多年以後 或許夢裡也有桃花落
卻不慎將紅鸞動 讓春風來捉弄

人生的夢 總是一分歡喜一分愁
尋覓夢裡幻影已無蹤 只留下霧迷濛
幻影無蹤 只留下霧迷濛
舊 2005-09-23, 11:24 PM   #118
初級長老 女

yellowwky的頭像

資產: 3280 金幣
發短訊息給 yellowwky

小唉哥哥... 正 tp 喎~~
介紹三首過你丫~
(1). andy lau --- 暗裡著迷
(2). 關淑怡 --- 一首獨唱的歌 (最近李國祥番唱)
(3). 關淑怡 --- 難得有情人 <== 呢首超好聽~~

yellowwky的自我介紹南宮派聖母~~~南宮盈盈( yellowwky) ~~~本派護法!(戒律堂堂主)
外號:一笑嫣然,再笑將你變做活死人!

yellowwky離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-23, 11:25 PM   #119
高級會員 男

my709394的頭像

引用:
作者: Cegg妹妹
我想要...
誰令你心痴
我都聽唔少舊歌架,
哈哈
http://http://asp.533.net/tpv903/fil.wmv
既然版主加了分,點都該做少少事...
這是小林明子的原曲...講明~冇睇成個月,唔知仲郁唔郁到...
至於哥哥和陳潔靈唱的粵語版,鄺美雲的國語版和小林明子的英文版就交俾樓主了...
舊 2005-09-23, 11:27 PM   #120
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

難得有情人

曲:盧東尼 詞:向雪懷 編:盧東尼 唱:關淑怡

如早春初醒 催促我的心
將不可再等 含情待放那歲月
空出了癡心 令人動心
* 幸福的光陰 它不會偏心
將分給每顆心
情緣亦遠亦近 將交錯一生
情侶愛得更甚 *
# 甜蜜地與愛人 風裡飛奔
高聲歡呼你有情 不枉這生
一聲你願意 一聲我願意
驚天愛再沒遺憾
明月霧裡照人 相愛相親
讓對對的戀人 增添性感
一些戀愛變恨 更多戀愛故事動人
劃上了絲絲美感 #
Repeat *
一些戀愛變恨 更多戀愛故事動人
劃上了絲絲美感

http://www.asazt.com/dd/难得...#20851;淑怡.wma

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章