會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 分享特區 > 音樂歌詞 > 老歌伴星河(痴完線啦,好快會再貼歌)

主題工具 分享
舊 2005-09-24, 01:02 PM   #181
中級長老 男

小小唉的頭像

註冊日期: 04-12-01
資產: 4720 金幣
發短訊息給 小小唉
預設 回覆: 老歌伴星河(如果有死link請通知我)

引用:
作者: toby1023
抵比抵比~~~

玩埋呢幾日~等我將個秘訣教你啦~

小小唉的自我介紹有能力 就有價值

關於愛情...我們都無能為力
小小唉離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-24, 05:43 PM   #182
初級長老 女

小M的頭像

資產: 14457 金幣
發短訊息給 小M

我首但願人長久dl唔到呀......
小M離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-24, 05:47 PM   #183
初級長老 女

小M的頭像

資產: 14457 金幣
發短訊息給 小M

有無多d air supply既歌呀....
小M離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-25, 08:44 AM   #184
滿
中級長老 女

註冊日期: 05-07-17
資產: 543826 金幣
Icon39 回覆: 老歌伴星河(如果有死link請通知我)

秘笈、秘笈!我要秘訣 唔該!
引用:
作者: 小小唉
玩埋呢幾日~等我將個秘訣教你啦~
滿離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-25, 02:34 PM   #185
初級長老 女

yellowwky的頭像

資產: 3280 金幣
發短訊息給 yellowwky

其實... 我鍾意聽七,八十年代既電視劇主題曲架...
汪明荃同鄭少秋~ 萬水千山總是情, 京華春夢, 倚天屠龍記.. 等等..
係真架, 我覺得果d歌好好聽~~

yellowwky的自我介紹南宮派聖母~~~南宮盈盈( yellowwky) ~~~本派護法!(戒律堂堂主)
外號:一笑嫣然,再笑將你變做活死人!

yellowwky離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-25, 03:02 PM   #186
團長 女

toby1023的頭像

註冊日期: 05-01-31
資產: 5000858 金幣
發短訊息給 toby1023

引用:
作者: 滿
秘笈、秘笈!我要秘訣 唔該!
佢比我既~~

toby1023的自我介紹CU 奇人千奇百怪,唔做會員認真嘥晒...

(以下係CU多年來怪K人仕榜,排名不分先後)

(1)天水圍低B版李小龍
(2)要女唔要仔既咸濕運動選手
(3)女版歐錦棠之十大索女
(4)滿口聖經又要招ONS既淫賤亞伯
(5)REMEMBER...一人分析兩個既思覺失調陽光先生
(6)攬住碌蔗"趙"完鬆既超級國寶
(7)供屋可以養四隻大狗既癲狂大話男
(8)衰左可以再衰重色輕友越大越學壞既排毒小姐
(9)樣貌出神入化口不擇言既哨牙非人
(10)你隻手臭唔臭既青山低B男
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

歡迎各大大提供人名表~~謝謝~~XD
toby1023離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-26, 12:04 PM   #187
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

萬水千山總是情

:鄧偉雄 曲:顧嘉輝 唱:汪明荃

莫說青山多障礙
風也急風也勁
白雲過山峰也可傳情
莫說水中多變幻
水也清水也靜
柔情似水愛共永
未怕罡風吹散了熱愛
萬水千山總是情
聚散也有天注定
不怨天不怨命
但求有山水共作證

http://www.taihehospital.com/&#3364...#24635;是情.mp3

舊 2005-09-26, 12:07 PM   #188
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

京華春夢

:鄧偉雄 曲:顧嘉輝 唱:汪明荃

如夢人生芳心碎
空對落花我淚垂
爲何情緣逝似水
大江去那堪追
無奈情絲抛不去
堪歎狂風吹飛絮
情義盡化煙
煙消天外去
錯爲情愛一生落淚
往日情侶負了寒盟
帶淚望遠方
青山寂寂
怨恨期待變唏噓
無限情深遭抛棄
飄泊如今怨恨誰
奈何又逢暴雨風
落花悲盡碎

http://202.101.232.112/down/mp3/mu/71ma163.mp3

舊 2005-09-26, 12:16 PM   #189
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

倚天屠龍記

曲:顧嘉輝詞:黃沾 唱:鄭少秋

情義繞心中有幾多重
仇恨又卻是誰所種
情愁兩不分愛中偏有恨
恩怨同重
忘情棄愛世上有真英雄
常人只許讓愛恨纏心中
難忘你恩深我偏偏有恨
相思難共

情如天萬里廣闊
愁如海百般洶湧
要共對亦難分也不可
愛恨填胸

迷迷惘惘苦痛有幾千重
愁愁怨怨待哪日才可終
屠龍刀倚天劍斬不斷
心中迷夢

http://202.194.15.44/myonlineaudio/18/67/yttlj.mp3

小小唉離線中   +20 金幣 回覆時引用此文章
舊 2005-09-26, 12:21 PM   #190
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:
作者: 小M
我首但願人長久dl唔到呀......

加多左條link啦~睇下得唔得~

舊 2005-09-26, 09:59 PM   #191
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

天長地久

作詞:向雪懷 作曲:周啟生 唱:周啟生

孤單的手緊抱著你的腰
像昨日正相愛的時候
你說今天以後
不必再見 也不必問候
曾經擁有 不要淚流
溫馨的手終放下我的手
默默合上雙眼忍受
你已輕輕吻別
心中只想這一刻停留
曾經擁有不管多久
* 若果真心不可接受
或者不方便擁有
為何又等今天最後
趁早一點分手
若果是你真的貪新厭舊
偽裝悲哭夢濕透
為何你想講的說話
藏於落漠眼光背後
(道盡你苦與憂)
依依不捨的看著你的走
木立著最失意的時候
一聲今天最後
不讓再見也不肯回頭
曾經擁有 不要淚流
Repeat *

http://bbs.njust.edu.cn/file/Music/...狉天长地[.mp3

小小唉離線中   +20 金幣 回覆時引用此文章
舊 2005-09-27, 02:40 PM   #192
團長 女

toby1023的頭像

尼首正喎~~~

幫我搵多首呀~~~叫 一字一淚 好正呢,你聽過未呀~~

toby1023的自我介紹CU 奇人千奇百怪,唔做會員認真嘥晒...

舊 2005-09-27, 06:22 PM   #193
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:
尼首正喎~~~

幫我搵多首呀~~~叫 一字一淚 好正呢,你聽過未呀~~

我大約知你講梗冰歌~但係果首歌可能唔係叫一字一淚~搵極刀搵唔到~

舊 2005-09-27, 07:27 PM   #194
資深會員 女

miho的頭像

註冊日期: 04-12-03
資產: 165 金幣
發短訊息給 miho

我又要搵歌~~~~

you don't have to say you love me

同埋sam hui既歌
miho離線中   回覆時引用此文章
舊 2005-09-27, 07:52 PM   #195
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

搵哂成個大陸~刀係無得下載~

不過有得網上試聽~希望杜比你唔介意啦~

解脫-蔡齡齡

http://music.sxzc.com/disk.asp?id=2329

小小唉離線中   +60 金幣 回覆時引用此文章
舊 2005-09-27, 07:59 PM   #196
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

you don't have to say you love me

唱:Elvis Presley

When I said, I needed you
You said you would always stay
It wasn't me who changed, but you
And know you've gone away
Don't you know that now you're gone
And I'm left her on my own
Then I have to follow you
And beg you to come home
You don't have to say you love me
Just be close at hand
You don't have to stay forever
I will understand
Believe me, believe me
I can't help I love you
But believe me, I'll never tie you down
Left alone with just a memory
Life seems dead and so unreal
All that's left is loneliness
There's nothing left to feel

http://www.shijiren.net/wma/n00000046/n0000004691.wma

舊 2005-09-27, 08:09 PM   #197
團長 女

toby1023的頭像

引用:
我大約知你講梗冰歌~但係果首歌可能唔係叫一字一淚~搵極刀搵唔到~
係一字一淚呀~係呂珊唱架

舊 2005-09-27, 08:10 PM   #198
團長 女

toby1023的頭像

引用:
搵哂成個大陸~刀係無得下載~

不過有得網上試聽~希望杜比你唔介意啦~

解脫-蔡齡齡

http://music.sxzc.com/disk.asp?id=2329

有得聽我已經好感動~~你有無聽呀~正唔正呀~~好多謝你呀~~真的

舊 2005-09-27, 08:17 PM   #199
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

引用:

有得聽我已經好感動~~你有無聽呀~正唔正呀~~好多謝你呀~~真的

今日聽返~就知道以前已經聽過~已經識跟住唱添呀~

舊 2005-09-27, 08:31 PM   #200
中級長老 男

小小唉的頭像

發短訊息給 小小唉

呢首唔加比我唔得啦∼我特登up上網架∼

一字一淚

唱:呂珊

http://rapidshare.de/files/5590925/_______I.mp3.html

小小唉離線中   +40 金幣 回覆時引用此文章

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章