會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 會員通訊 > 告示/意見 > Black List 會員大行動

主題工具 分享
舊 2008-08-11, 12:37 AM   #1
本站網主 男

admin的頭像

註冊日期: 04-11-03
資產: 37850 金幣
發短訊息給 admin 發 MSN 訊息給 admin
預設 Black List 會員大行動

CUeasy.com 將會有一連串計劃, 但在實行之前 ..... 我希望踢走一些不守規則的會員 ..... 以下人仕屬於我今次想 Black List 既對像, 歡迎任何會員向我舉報, 大家一同努力為 CUeasy.com 創造一個更加和諧的環境, 令 CUeasy.com 成為您的第二個家:

Black List 對像:

1. 不滿 admin 的人 ~ CUeasy.com 係我既地方, 咁唔滿意又要上來玩, 呢點實在令人費解。請自動消失, 要我踢你走就無癮啦!

2. 性騷擾女性的人 ~ 呢度好清礎分了「一夜浪漫」區, 喜歡玩既男女自然會留言或主動PM你 ..... 留言無人理 ? 梗係啦, 你都無放相!有時合眼緣係好重要 ...... 請勿濫發訊息招人玩一夜情, 呢種行為好討厭。 (再俾tips男會員, 就算女仔希望搵人陪, 你一開始都唔好表現咁急, 咁咸濕, 學識尊重下人先會有女仔肯同你玩。)

3. 找人援交/叫人去援交的人 ~ Sorry! 我諗你去錯網了 ..... 我破例介紹你去其他網玩 http://www.sex141.com , 請你們以後不要再上來 CUeasy.com!男女都係!

4. 宣傳其他交友網 ~ 同行如敵國, 你明走來踢館, 我也明踢你走! (會員舉報有重賞)

5. 濫發廣告的人 ~ CUeasy.com 的廣告費全行最平, 一千幾百就有交易, 唔洗你 PM 得咁辛苦。PM 我傾傾吧!

P.S.
以前我一路攪錯o左...... 諗住整乜整乜就會有多 d 人玩 ..... 近年攪 function 多o左, 同會員多o左溝通, 我先發現一個網多唔多人玩唔係在乎你個網有咩功能俾人玩, 而係在乎於你個網有咩會員留係度玩 ...... 會員既質數比功能更加重要。會員好, 個網自然好!現在 CUeasy.com 都叫 OK 咖, 因為我有一班好會員!

此文章於 2008-09-25 03:26 AM 被 admin 編輯.
admin離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-11, 02:30 AM   #2
團長 女

LEGO的頭像

註冊日期: 04-12-08
資產: 1186170 金幣
發短訊息給 LEGO
預設 回覆: Bad List 會員大行動

pm搵ons的都會ban嘛?

P.S.
我覺得:
多功能---吸納新會員
好會員---留住會員

2者都好重要

單靠好會員有時會敵唔過自然流失既速度

LEGO的自我介紹慢慢的,長大了,卻感覺變沉默了;
懂得多了,卻不快樂了⋯
LEGO離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-11, 02:56 AM   #3
榮譽會員 女

十soul十的頭像

註冊日期: 08-05-27
資產: 923 金幣
發短訊息給 十soul十

pm搵ons算唔算發adv sell自己@@但係新入會既會員未必太清楚守則
十soul十離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-11, 02:59 AM   #4
本站網主 男

admin的頭像

引用:
作者: LEGO
pm搵ons的都會ban嘛?

P.S.
我覺得:
多功能---吸納新會員
好會員---留住會員

2者都好重要

單靠好會員有時會敵唔過自然流失既速度

會 ban!

現時 CU 係有幾多新會員入, 就有幾多舊會員走 ..... 暈 !!
舊 2008-08-11, 03:02 AM   #5
團長 女

LEGO的頭像

發短訊息給 LEGO

引用:
作者: admin
會 ban!

現時 CU 係有幾多新會員入, 就有幾多舊會員走 ..... 暈 !!
大家都好努力了..
但我仍然覺得舊人走得快過新人入
我仲暈~~

懂得多了,卻不快樂了⋯
舊 2008-08-11, 03:05 AM   #6
本站網主 男

admin的頭像

引用:
作者: 十soul十
pm搵ons算唔算發adv sell自己@@但係新入會既會員未必太清楚守則

都要個女仔反感向我投訴先 ban ge, 如果個女仔入了「一夜浪漫」組或曾係「一夜浪漫」板徵友, 咁投訴就會無效!
舊 2008-08-11, 03:08 AM   #7
本站網主 男

admin的頭像

引用:
作者: LEGO
大家都好努力了..
但我仍然覺得舊人走得快過新人入
我仲暈~~

睇瀏覽量咁多年都差唔多, 新來的多是 CD-ROM ....
你出過咁多 function, 你都見官方 function 係新人多咖啦!
舊 2008-08-11, 03:13 AM   #8
團長 女

LEGO的頭像

發短訊息給 LEGO

引用:
睇瀏覽量咁多年都差唔多, 新來的多是 CD-ROM ....
你出過咁多 function, 你都見官方 function 係新人多咖啦!

admin/...
我想玩股票, 道具同破遊戲record..

懂得多了,卻不快樂了⋯
舊 2008-08-11, 04:21 AM   #9
團長 男

靈魂的頭像

註冊日期: 07-11-14
資產: 32716 金幣
發短訊息給 靈魂

聽過一d舊人講...呢度好多以前有既野..而家都用唔到...
個人覺得..呢個都係舊會員走既其中一個原因..

靈魂的自我介紹我覺得,人生就好似一杯鷄尾酒,
有些會平淡如水, 有些會淡中帶甜
有些又會令人覺得辛辣無比
有些會辛辣中帶點香醇
有些又會令人覺得香醇可口

而我就想要辛辣中帶點香醇這種,
因為唔想人生太過平淡無味,
唔知你又鍾意邊種呢

靈魂離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-11, 10:04 AM   #10
初級長老 男

ar110sp的頭像

註冊日期: 08-07-30
資產: 4367 金幣
發短訊息給 ar110sp 發 MSN 訊息給 ar110sp

無規矩不成方圓~

留係呢度都係因為呢個網的"混人"少咋~

支持一定程度的規管哦~

ar110sp的自我介紹林伯伯 !!!

ar110sp離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-11, 10:29 AM   #11
本站網主 男

admin的頭像

LEGO,
CU 既股票功能太低B, 或者會 Cut.
道具會重新安排
有本事你咪去破Game Record lor

靈魂,
除了舊CU既會所外, 其他功能對交友一d幫助都無... 事實上我係同意Lego既睇法, 「多功能~吸納新會員、好會員~留住會員」。我既大計就係打算從呢個方向著手去做!

無了會所的確可惜, 但其實 BLOG 已有以前會所咁上下既功能, 而FACEBOOK 既功能更加有過之而無不及 ...... 所以我唔打算從新開發呢個function。

ar110sp,
咁 CUeasy 既會員又的確比較 nice ge
舊 2008-08-11, 04:36 PM   #12
團長 女

LEGO的頭像

發短訊息給 LEGO

LEGO,
CU 既股票功能太低B, 或者會 Cut.同意
道具會重新安排早應該~^^
有本事你咪去破Game Record lor 我有個record幾年都無人破啦,,係想多d新game je

靈魂,
除了舊CU既會所外, 其他功能對交友一d幫助都無... 事實上我係同意Lego既睇法, 「多功能~吸納新會員、好會員~留住會員」。我既大計就係打算從呢個方向著手去做!

無了會所的確可惜, 但其實 BLOG 已有以前會所咁上下既功能, 而FACEBOOK 既功能更加有過之而無不及 ...... 所以我唔打算從新開發呢個function。
如果可以做到人有我有, 人有我優唔係更好咩?!
另外, 好多人都中意整虛擬
形象, 唔知我地又做唔做到?

ar110sp,
咁 CUeasy 既會員又的確比較 nice ge
好似講緊我

懂得多了,卻不快樂了⋯
舊 2008-08-11, 06:16 PM   #13
總版主 男

cybergrasses的頭像

註冊日期: 04-12-04
資產: 22786 金幣
發短訊息給 cybergrasses 發 ICQ 訊息給 cybergrasses 發 MSN 訊息給 cybergrasses

我覺得對於用 pm 的功能去問人 ons 的男性來講,實在有捉蟲的感覺,因為只要女士唔鍾意,就可以通告 admin 有人騷擾。

有一些網站,根本不設立徵一夜情或成人朋友,所以我建議 admin 更加斬釘截鐵取消此專欄。而且,係改革之後,係會員守則度表明,如若 pm 人要求發生性行為,一經告發,就會取消會藉。

同樣提到吸納會員方面,可以提供一個平台俾有信教的人,發表有關的宗教言論及徵相同宗教信念的朋友。過去,新聞報導及吹水聊天,其實都冇空間發放有關訊息。 宗教做一個招點都唔太壞...

cybergrasses的自我介紹打從十八後,我的個人理念係 : 千金散盡還復來
因為我深信 : 天生我才必有用 ....

就算我可能只係一舊叉燒咁笨
======================
就到廿八,我的個人理念係 :
吃得苦中苦
嗒糖易過人

百忍可成金,我要學做有魅力的大男人

cybergrasses離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-12, 12:19 AM   #14
本站網主 男

admin的頭像

引用:
作者: cybergrasses
我覺得對於用 pm 的功能去問人 ons 的男性來講,實在有捉蟲的感覺,因為只要女士唔鍾意,就可以通告 admin 有人騷擾。

有一些網站,根本不設立徵一夜情或成人朋友,所以我建議 admin 更加斬釘截鐵取消此專欄。而且,係改革之後,係會員守則度表明,如若 pm 人要求發生性行為,一經告發,就會取消會藉。

同樣提到吸納會員方面,可以提供一個平台俾有信教的人,發表有關的宗教言論及徵相同宗教信念的朋友。過去,新聞報導及吹水聊天,其實都冇空間發放有關訊息。 宗教做一個招點都唔太壞...

一般交友網都有成人朋友呢樣野, MSN交友 都有, CU 無理由 cut .... PM 人都要識睇人 .... 我希望 d 會員好似你咁, 玩得有 d 風度 .....

好呀, 開個宗教板 lor .....
舊 2008-08-12, 12:31 AM   #15
總版主 男

cybergrasses的頭像

註冊日期: 04-12-04
資產: 22786 金幣
發短訊息給 cybergrasses 發 ICQ 訊息給 cybergrasses 發 MSN 訊息給 cybergrasses

引用:
一般交友網都有成人朋友呢樣野, MSN交友 都有, CU 無理由 cut .... PM 人都要識睇人 .... 我希望 d 會員好似你咁, 玩得有 d 風度 .....

好呀, 開個宗教板 lor .....
哈哈.. 你想我自爆姐.. 咁我都會有 pm 人傾咸野.. 所以我怕我都會被 Bad list ar... 捉晒虫.... kakakakakakaka

以前我會用一般交友網做一個 Standard.. 所以曾經挑戰你管理上的某些看法啊。

今次,我反而係想善意咁希望你索性廢除成人朋友呢個 concept 啦,反正你自己都有意提升質素.... 索性做好俾人睇... 等成個網都可以做到乾乾淨淨咁咪會仲多 D 人黎... 係咪先

cybergrasses的自我介紹打從十八後,我的個人理念係 : 千金散盡還復來
因為我深信 : 天生我才必有用 ....

就算我可能只係一舊叉燒咁笨
======================
就到廿八,我的個人理念係 :
吃得苦中苦
嗒糖易過人

百忍可成金,我要學做有魅力的大男人

cybergrasses離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-12, 12:41 AM   #16
團長 男

靈魂的頭像

註冊日期: 07-11-14
資產: 32716 金幣
發短訊息給 靈魂

[QUOTE] 另外, 好多人都中意整虛擬
形象, 唔知我地又做唔做到? [/QUOTE]
我都同意呢樣野...因為..剩係得頭像好似無咁靚咁..

靈魂的自我介紹我覺得,人生就好似一杯鷄尾酒,
有些會平淡如水, 有些會淡中帶甜
有些又會令人覺得辛辣無比
有些會辛辣中帶點香醇
有些又會令人覺得香醇可口

而我就想要辛辣中帶點香醇這種,
因為唔想人生太過平淡無味,
唔知你又鍾意邊種呢

靈魂離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-12, 01:21 AM   #17
高級會員 男

bryant0609的頭像

註冊日期: 06-11-05
資產: 15995 金幣
發短訊息給 bryant0609

終於似返個 admin la... 加油~

bryant0609的自我介紹在靜止的世界

尋找時間的存在
bryant0609離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-12, 01:30 AM   #18
資深會員 男

KoMa的頭像

註冊日期: 06-10-03
資產: 733 金幣
發短訊息給 KoMa 發 MSN 訊息給 KoMa

所言什是...

終展示出admin應有既處事能力...

我只係旁觀者...

我都會支持下admin既...

因為我都想間唔中上下黎傾下偈^^

KoMa的自我介紹single now>.<
KoMa離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-08-12, 02:21 AM   #19
本站網主 男

admin的頭像

靈魂、Lego,
我以前 install 過虛擬形象, 最後 delete 了, 因裝了 CU 會變得好慢。其實我係想加多 d 野睇, 而唔係加功能!

cybergrasses,
我又唔覺得有 ONS 會好 cheap ..... 其實 ONS 可以好 high level !! 好似去 Club / 去老蘭蒲咁, 怎會 cheap 呢 ?!
而且第一個 post 也講過啦, 入了一夜浪漫組 & 招過人 ge ...... 投訴就無效!

KoMa、bryant0609,
你地咁講即係我以前好唔似樣啦 ? 咁都係既 ..... 有時我都忘記了自己就係網主!難怪 d 人當我無到!
舊 2008-08-12, 10:30 AM   #20
榮譽會員 女

丘丘小可愛的頭像

註冊日期: 08-06-27
資產: 5273 金幣
發短訊息給 丘丘小可愛 發 MSN 訊息給 丘丘小可愛 發Yahoo!訊息給 丘丘小可愛

3. 找人援交/叫人去援交的人 ~ Sorry! 我諗你去錯網了 ..... 我破例介紹你去其他網玩 http://www.sex141.com , 請你們以後不要再上來 CUeasy.com!男女都係!
攪到我好想笑...............

丘丘小可愛的自我介紹無奈這..已淒息的內心,把慾望都化成灰燼,這哀怨的氣息仍冷冷的在空氣間漫延,無奈我心早沒感覺,我想挽回一切種種,可惜虛無縹緲的心難以再挽留...無奈此刻沒去捉緊,只好細膩我已荒廢的心...
丘丘小可愛離線中   回覆時引用此文章

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟
[IMG]代碼開啟