會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 會員通訊 > 告示/意見 > CUeasy.com Server Down 機 82小時

主題工具 分享
舊 2009-08-25, 11:24 AM   #1
本站網主 男

admin的頭像

註冊日期: 04-11-03
資產: 37850 金幣
發短訊息給 admin 發 MSN 訊息給 admin
Icon11 CUeasy.com Server Down 機 82小時

由於存放在 www.pachosting.com 的 CUeasy Server 在 22/8/2009 零晨時份突然壞了。 經過他們 82小時 的高效率搶修後, 剛剛才回復正常。

就今次事件引致會員之不便, 敬請各位原諒。
admin離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-25, 12:01 PM   #2
中級長老 男

henrychu820405的頭像

註冊日期: 06-12-26
資產: 3392 金幣
發短訊息給 henrychu820405 發 ICQ 訊息給 henrychu820405 發 MSN 訊息給 henrychu820405
預設 回覆: CUeasy.com Server Down 機 82小時

引用:
作者: admin
由於存放在 www.pachosting.com 的 CUeasy Server 在 22/8/2009 零晨時份突然壞了。 經過他們 82小時 的高效率搶修後, 剛剛才回復正常。

82小時 的高效率搶修後@@高效率~~~搞咩今次耐咁多~

henrychu820405的自我介紹畫人畫虎難畫骨。知人口面不知心
henrychu820405離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-25, 12:44 PM   #3
高級會員 女

sx18的頭像

註冊日期: 07-11-18
資產: 1892 金幣
發短訊息給 sx18 發Yahoo!訊息給 sx18
預設 回覆: CUeasy.com Server Down 機 82小時

我而為我部腦壞左

sx18的自我介紹我叫肥珊!特徵...好肉肥妹仔.正宗豬扒一件!!無乜吸引力...^^…(很抱歉!我無msn..莫問)...
sx18離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-25, 02:44 PM   #4
Mud
高級會員 男

Mud的頭像

註冊日期: 06-01-13
資產: 2539 金幣
發Yahoo!訊息給 Mud
Icon56 回覆: CUeasy.com Server Down機82小時

因伺服器故障而不能瀏覽82小時, 時間之長, 記憶裡似乎本网站從未試過!
  為本网站排除故障恢復正常運作歡呼! Hip, hip, hurrah! Hip, hip, hurrah!

Mud的自我介紹希望結識45歲以上女朋友; 40歲以上也可.
Mud離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-25, 05:02 PM   #5
資深會員 女

Cday的頭像

註冊日期: 07-11-08
資產: 48692 金幣
發短訊息給 Cday

我以為世界末日了.

Cday的自我介紹一個喜歡藍天白雲的宅女
Cday離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-25, 05:07 PM   #6
本站網主 男

admin的頭像

引用:
作者: Cday
我以為世界末日了.

只係我既世界末日
舊 2009-08-25, 05:41 PM   #7
高級會員 男

boron的頭像

註冊日期: 06-05-12
資產: 1230 金幣
發短訊息給 boron

近來黑客多o左...
要應付真係唔容易....
Admin 真係要多o的 offsite backup 至得....
尤其係個 member email list,
起碼有咩事, 都可以通知大家發生咩事丫嘛....

Admin, 辛苦你了...
boron離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-25, 06:28 PM   #8
資深會員 女

Cday的頭像

發短訊息給 Cday

引用:
只係我既世界末日
我連續幾日上唔到CU, 煮野食都無心機. 琴日只係整左荷包蛋白飯加罐頭沙丁魚.

舊 2009-08-25, 08:51 PM   #9
高級會員 男

dardar0323的頭像

註冊日期: 07-08-11
資產: 1814 金幣
發短訊息給 dardar0323 發 MSN 訊息給 dardar0323

I also tried a few times each day... thinking if it was due to the taiwan typhoon -___-

Finally can login...

dardar0323的自我介紹宅男一個
dardar0323離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-26, 12:17 AM   #10
本站網主 男

admin的頭像

引用:
作者: boron
近來黑客多o左...
要應付真係唔容易....
Admin 真係要多o的 offsite backup 至得....
尤其係個 member email list,
起碼有咩事, 都可以通知大家發生咩事丫嘛....

Admin, 辛苦你了...

今次唔係中毒, 真係壞 hard disk ......

佢地 d 機壞仲叫人俾多錢換部新 server, 呢個都唔知係咩世界 !!
舊 2009-08-26, 10:00 AM   #11
資深會員 男

註冊日期: 07-05-23
資產: 116554 金幣
發短訊息給 獵犬
Icon30 回覆: CUeasy.com Server Down 機 82小時

我直情飢饉左四日, 只係飲水度日.
引用:
我連續幾日上唔到CU, 煮野食都無心機. 琴日只係整左荷包蛋白飯加罐頭沙丁魚.
獵犬離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-26, 02:41 PM   #12
高級會員 男

boron的頭像

註冊日期: 06-05-12
資產: 1230 金幣
發短訊息給 boron

引用:

佢地 d 機壞仲叫人俾多錢換部新 server, 呢個都唔知係咩世界 !!

嘩, 佢地有冇病呀?
換 hosting 公司啦....

如果只係壞一隻 HDD, 無理由會 down 得咁厲害呀?
正常都應該行 RAID 1 或 5 啦....
boron離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-26, 05:08 PM   #13
資深會員 女

Cday的頭像

發短訊息給 Cday

引用:
作者: 獵犬
我直情飢饉左四日, 只係飲水度日.
If I tell u fasting is good for u mind n body...

舊 2009-08-26, 05:25 PM   #14
榮譽會員 女

little meow的頭像

註冊日期: 08-08-07
資產: 2284 金幣
發短訊息給 little meow

上唔到Cu..冇乜心情開電腦

不過因為咁而專心咗去自修室做功課^^

little meow的自我介紹歡迎找我一起談信仰、談人生意義
little meow離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-26, 10:27 PM   #15
資深會員 男

發短訊息給 獵犬
Icon26 回覆: CUeasy.com Server Down 機 82小時

No shit! @_@ 4 days and I'm already feeling like Thomas A. Edison.

Imagine what I'll become in 10 days.

引用:
If I tell u fasting is good for u mind n body...
舊 2009-08-26, 10:30 PM   #16
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

點都好, 好彩呢度冇事. 真係辛苦 admin! *hats off to you*
舊 2009-08-27, 05:05 AM   #17
團長 女

LEGO的頭像

註冊日期: 04-12-08
資產: 1186170 金幣
發短訊息給 LEGO

希望唔好再down

LEGO的自我介紹慢慢的,長大了,卻感覺變沉默了;
懂得多了,卻不快樂了⋯
LEGO離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-08-27, 04:17 PM   #18
資深會員 女

Cday的頭像

發短訊息給 Cday

引用:
作者: 獵犬
No shit! @_@ 4 days and I'm already feeling like Thomas A. Edison.

Imagine what I'll become in 10 days.
Egyptian Pharaoh- a mummy

舊 2009-08-31, 03:11 PM   #19
中級會員 男

末日生還者的頭像

註冊日期: 09-08-28
資產: 113 金幣
發短訊息給 末日生還者 發 ICQ 訊息給 末日生還者 發 MSN 訊息給 末日生還者

引用:

如果你有需求 Backup Server .. / 我可以義務 做 CU Backup Hosting / 萬一 down 左 可以 張個 domain 指來我 這... 因為 CU 太緊要.. 一日冇上 CU 訓都訓唔著!
末日生還者離線中   回覆時引用此文章
舊 2009-09-19, 03:58 PM   #20
普通會員 男

THREEG的頭像

註冊日期: 09-09-16
資產: 1 金幣
發短訊息給 THREEG 發 MSN 訊息給 THREEG
Icon14 回覆: CUeasy.com Server Down 機 82小時

引用:

如果唔介意.可以自己開server來搞CU,唔使寄人籬下,有興趣就聯絡我
THREEG離線中   回覆時引用此文章

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟
[IMG]代碼開啟