會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 會員通訊 > 網主部落 > 近況 Ver.2

主題工具 分享
舊 2010-07-28, 11:01 AM   #1
本站網主 男

admin的頭像

註冊日期: 04-11-03
資產: 37850 金幣
發短訊息給 admin 發 MSN 訊息給 admin
Icon17 近況 Ver.2

大半年無上來打理過 CUeasy 啦, 大家好嗎 ?

嚴格來說, 我只係無理過呢個論壇, 但我仍活躍於推廣 CUeasy 呢個名 ......

這半年雖然仲係單身, 但過得非常之好, 有什麼好得過每週也同我喜歡的人遊山玩水、吃喝玩樂?可惜快樂既日子往往好短暫 ... 又一次食白果!

現在心情當然好差, 幸好最近比較多工作要做, 分散了不少注意力 ... 但每當我靜下來的時候, 心裡仍是不好受。

講返工作方面, 其實這幾個月一值發展我的大計, 基本上都係全力發展 CUeasy, 唔同既只係將 CUeasy 由綜合網站改成為一個蚊型企業。CUeasy 原定係決定分拆成好似 yahoo 咁既 Portal Site (但無搜尋器), 但我發現要我一個人發展一個大型網站, 這根本沒有可能, 而且收入也不見得理想 ...... 所以我決定唔再發展網站, 而正正經經去攪生意!我用番分拆 CUeasy 呢個 idea 係現實上建立唔同類型既公司。我既 Blueprint 係同唔同 Partners合作做攝影會、美容化妝、模特兒、策畫 Promotions & Events、攪 Parties 等等 ... 所有 Business 看似獨立, 但暗地裡由我為中心將每一個項目互相連結, 互惠互利。

而 CUeasy 既姊妹網站 KissFizz 就交了俾一個國內網友打理。基本上 CUeasy 會維持做一個健康既網站, 而 KissFizz 就無底線咁做!可能 CUeasy 太健康, 國內解除了對 CUeasy 的封鎖, 現在全中國也可上 CUeasy了。

P.S.
之前果篇太負面, 所以再改一改

admin的自我介紹Welcome to CUeasy.com

admin離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-07-28, 02:46 PM   #2
榮譽會員 女

丘丘小可愛的頭像

註冊日期: 08-06-27
資產: 5273 金幣
發短訊息給 丘丘小可愛 發 MSN 訊息給 丘丘小可愛 發Yahoo!訊息給 丘丘小可愛
預設 回覆: 近況 Ver.2

唔理你點都支持...

哈利路亞~

丘丘小可愛的自我介紹無奈這..已淒息的內心,把慾望都化成灰燼,這哀怨的氣息仍冷冷的在空氣間漫延,無奈我心早沒感覺,我想挽回一切種種,可惜虛無縹緲的心難以再挽留...無奈此刻沒去捉緊,只好細膩我已荒廢的心...
丘丘小可愛離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-07-28, 03:17 PM   #3
中級長老 男

註冊日期: 04-12-01
資產: 83132 金幣
發短訊息給 我乃狂

但咁拆法, CU 既layout 同structure 係唔係重新做過?

我乃狂的自我介紹許多深宵兩點鐘, 睡眼醒鬆輾轉反側蔓延頭痛........
我乃狂離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-07-29, 12:49 AM   #4
榮譽會員 男

空白的相片的頭像

註冊日期: 10-02-18
資產: 1138 金幣
發短訊息給 空白的相片 發 MSN 訊息給 空白的相片

哇哇哇 今日咩日子 真係要請隊獅隊黎慶祝一下
admin都強垮回歸 (浦頭了浦頭了)

呢個世界真乜人都有...唉
而且越黎越可怕...

structure無咩問題吧? layout就改下好既...

空白的相片的自我介紹繼續努力創作, 創作這名為人生的著作
空白的相片離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-08-20, 11:30 PM   #5
普通會員 男

註冊日期: 07-01-20
資產: 15 金幣
發短訊息給 nenge 發 MSN 訊息給 nenge 發送 QQ 消息給 nenge
Icon37 回覆: 近況 Ver.2

我能参与layout更改么~
nenge離線中   回覆時引用此文章
舊 2010-12-24, 11:14 AM   #6
初級長老 男

不死邪帝的頭像

註冊日期: 05-01-24
資產: 2708 金幣
發短訊息給 不死邪帝 發 MSN 訊息給 不死邪帝 發送 QQ 消息給 不死邪帝

相機還是Sony?

不死邪帝的自我介紹空白
不死邪帝離線中   回覆時引用此文章
舊 2011-07-27, 08:12 PM   #7
高級會員 女

石女的頭像

註冊日期: 05-10-21
資產: 508827 金幣
發短訊息給 石女

哈哈哈哈哈, 我都返黎睇下luuuuu!!!:) 好耐無打中文!

石女的自我介紹argh. 99% of my life involves english, if you couldnt handle it, leave it and go.
石女離線中   回覆時引用此文章
舊 2012-07-09, 02:03 PM   #8
總版主 男

cybergrasses的頭像

註冊日期: 04-12-04
資產: 22786 金幣
發短訊息給 cybergrasses 發 ICQ 訊息給 cybergrasses 發 MSN 訊息給 cybergrasses

如果唔理個論壇, 但又繼續搞活動... 咁咪失去個網的用途咯..

盛女新聞又令人諗到好多人忙於工作, 少左個好的平台去識人交友同識男女朋友啦

幾時拿起心肝再整下呀....

cybergrasses的自我介紹打從十八後,我的個人理念係 : 千金散盡還復來
因為我深信 : 天生我才必有用 ....

就算我可能只係一舊叉燒咁笨
======================
就到廿八,我的個人理念係 :
吃得苦中苦
嗒糖易過人

百忍可成金,我要學做有魅力的大男人

cybergrasses離線中   回覆時引用此文章
舊 2012-08-24, 08:51 PM   #9
初級會員 男

路人火的頭像

註冊日期: 12-06-18
資產: 21 金幣
發短訊息給 路人火

以前我都搞過Forum,都明白你既苦況,加油吧,我自己都上左CU好多年,點都支持你
(雖然我依個係新A/C,但我係由果時有唔同既Group果始已經上)
路人火離線中   回覆時引用此文章
舊 2014-04-03, 07:26 PM   #10
高級會員 男

伊健的頭像

註冊日期: 05-04-03
資產: 1887079 金幣
發短訊息給 伊健

網主,
我們永遠會支持你的。
加油,努力。。

伊健的自我介紹H i ~ a l l
我 叫 做 小 健 唷 !
平 時 都 比 較 少 上 黎 c u ,
所 以 響 度 想 識 一 啲 不 同 既 朋 友 仔 。
所 有 既 c u 朋 友 無 任 歡 迎 。 ^^

近 排 收 到 很 多 既 網 友 留 言 ,
所 以 有 時 忙 到 連 留 言 信 箱 爆 滿 都 唔 知 ,
而 且 滿 到 時 都 睇 唔 到 留 言 的 內 容 。
我 會 盡 快 整 理 留 言 信 箱 的 。
帶 來 不 便 ,
敬 請 原 諒 。
伊健離線中   回覆時引用此文章
舊 2014-05-09, 03:23 AM   #11
中級長老 男

馬騮仔阿KEN的頭像

註冊日期: 04-12-08
資產: 17333 金幣
發短訊息給 馬騮仔阿KEN
Icon49 回覆: 近況 Ver.2

哈哈,我都幾年無上了
我剛剛都失去了6年之久的感情
所以想上來溝溝女,談談心XD
不經不覺我在CUeasy都有十年了
這裡才是我的家^^
如果你想復興CUeasy的話,我實撐你
馬騮仔阿KEN離線中   回覆時引用此文章
舊 2014-05-11, 12:06 AM   #12
總版主 男

發短訊息給 cybergrasses 發 ICQ 訊息給 cybergrasses 發 MSN 訊息給 cybergrasses

馬騮 ken... 復興談何容易呀

不過. 如果網主會利用 andriod apps 去做交友的話
依家論壇都係得高登, U 仔 同埋高登三大先有 apps

cu 有 apps 的話. search 論壇等人搵到.. 可能仲有生機

cybergrasses的自我介紹打從十八後,我的個人理念係 : 千金散盡還復來

吃得苦中苦
嗒糖易過人

舊 2014-05-13, 01:03 AM   #13
中級長老 男

馬騮仔阿KEN的頭像

引用:
作者: cybergrasses

不過. 如果網主會利用 andriod apps 去做交友的話

cu 有 apps 的話. search 論壇等人搵到.. 可能仲有生機

要睇下網主點攪喇
舊 2014-05-13, 08:01 PM   #14
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:

佢都走咗去攪STUDIO, 仲得鬼閒理尼度

我乃狂的自我介紹許多深宵兩點鐘, 睡眼醒鬆輾轉反側蔓延頭痛........
舊 2014-05-13, 08:05 PM   #15
總版主 男

引用:
作者: 我乃狂
佢都走咗去攪STUDIO, 仲得鬼閒理尼度

以前佢唔係話 figure 同 server 咩.. 學人玩影相呀

吃得苦中苦
嗒糖易過人

舊 2014-05-13, 08:26 PM   #16
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
以前佢唔係話 figure 同 server 咩.. 學人玩影相呀

邊樣搵錢梗係攪0個樣啦, 又有女女睇

舊 2014-05-13, 10:22 PM   #17
中級長老 男

馬騮仔阿KEN的頭像

引用:

咁不如叫佢帶埋我地去啦!
舊 2014-05-14, 06:22 PM   #18
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
作者: 馬騮仔阿KEN
咁不如叫佢帶埋我地去啦!

阻住人地搵食, 無幫襯

舊 2014-05-14, 11:05 PM   #19
中級長老 男

馬騮仔阿KEN的頭像

引用:
阻住人地搵食, 無幫襯

我驚佢食唔曬咋
舊 2014-05-15, 09:51 PM   #20
總版主 男

引用:

佢一向想搵錢係人都知啦
佢自己俾本投資, 但自己唔自己學識點影的時候, 有女女睇都係睇姐

唉...

說好的溝女呢 ?

吃得苦中苦
嗒糖易過人

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則