會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 文化時事 > 金錢世界 > 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

主題工具 分享
舊 2007-01-09, 10:00 PM   #1
普通會員 男

CHANCE15的頭像

註冊日期: 07-01-09
資產: 12 金幣
發短訊息給 CHANCE15
預設 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

時間任擇,學歷中五以上

懂基本電腦運作

兼職可達 $5,000 -$ 8,000

全職可達 $12,000 - $15,000

更多資料請登入以下網址

http://www.getchance.info

此文章於 2007-01-10 12:16 AM 被 admin 編輯.
CHANCE15離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-10, 12:00 AM   #2
本站網主 男

admin的頭像

註冊日期: 04-11-03
資產: 37852 金幣
發短訊息給 admin 發 MSN 訊息給 admin
預設 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作

呢類乜鬼 Work From Home 其實係康寶箂公司既騙局o黎, 大家唔好上當丫!

時代變啦, 連做傳銷既手法都變 ...... 所以我親自上去了解一下新一代既傳銷手法 ......

首先, 佢第一日會叫你聽一個產品介紹講座, 主要同你介紹公司背景點大, d 健康產品點好。之後會有人同你講你既工作只係上網做 Marketing, 可以唔返 office, 有興趣下次再上去見工。

約好時間, 第二日就會聽一個如何成功發達既講座, 呢個講座既目的係同人洗腦, 好可惜, 呢類思想洗腦講座我真係聽過唔少, 康寶箂可以話係傳銷界中口才最差, 最無說服力, 最無感染力既一個。向好既一面睇, 可以叫最老實。

所有傳銷既洗腦講座
主要分為三部份, 首先講出你無錢, 打工一世會窮, 你個仔也會窮, 成家都好慘咁。若你有份好工又點, 意外及公司倒閉以後點 ?!
第二步就介紹你方法, 可以提早退休, 教你點倍增時間, 比人多更多時間去搵更多錢, 佢會引用好多有錢佬&名人d說話 ...... 最後佢要你為下一代, 為你家人諗下, 唔一定會發達, 但一個月十萬八萬已可以令你改善你既生活質數 ......
第三步就係推介自己 d 產品幾勁幾好 sell ...... 一條財路介紹俾你!

好啦, 聽完講座就引你上車啦, 一般傳銷既上車價係$3000 - $5000 左右, 康寶箂 sell 個 e-marketing package 就每年 $3900

當然, 你俾了 $3900, 你既惡夢先真正開始 ...... 因為佢地會再 sell 你買大單, 升級去一 d 分銷商之類既東東, 三萬至七、八萬左右 ..... 你窮就唔怕 ?! 放心啦, 佢會教你點去同 UA 呀, 財務公司借錢咖 ..... 你願俾, 一定有錢俾 ..... 我甚至聽過有女仔援交就係想做生意(傳銷)!

好啦! 講到呢度先!

教埋大家一 d 傳銷曲解了既生字:
做 Marketing - 打電話俾 fd 叫人入會, ICQ 找唔識既人果種工作
做 e-Marketing - 俾錢租個網, 去各大網站留言叫人去聽講座, 奇在有人去聽也無錢收
做生意 - 即做傳銷, 除了有投資外, 其他o野根本就唔係一門生意
做直銷 - 傳銷係就係直銷既一種, 但呢種手法已唔係 Sell Product, 而係 Sell 人
腳/下線 - 即係你搵番o黎既水魚
admin離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-10, 10:33 AM   #3
初級會員 女

Hello Betty的頭像

註冊日期: 06-09-21
資產: 53 金幣
發短訊息給 Hello Betty
預設 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

我都俾人呃過幾萬,我有幾個fd都俾傳銷呃得唔少
Hello Betty離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-10, 10:35 AM   #4
初級長老 女

註冊日期: 07-01-02
資產: 6270 金幣
發短訊息給 晴朗

咁慘..................
以後要小心d至得啦/
引用:
作者: Hello Betty
我都俾人呃過幾萬,我有幾個fd都俾傳銷呃得唔少

晴朗的自我介紹Forgetting what is behind and straining toward what is ahead I press on towardthe goal....

晴朗離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-10, 03:46 PM   #5
高級長老 男

prodigal的頭像

註冊日期: 04-12-03
資產: 4996219 金幣
發短訊息給 prodigal 發 MSN 訊息給 prodigal

其實一睇就知,我試過,不過無聲,佢留言比我,一聲,原來真係,
不過係估唔到係康寶來....

prodigal的自我介紹變左個鐘意影相的影相老
有關資,可登入以下網址
https://picasaweb.google.com/117915733951070663438
msn:chunhang100@hotmail.com
prodigal離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-11, 01:22 AM   #6
初級會員 男

細佬仔的頭像

註冊日期: 06-12-21
資產: 119 金幣
發短訊息給 細佬仔 發 MSN 訊息給 細佬仔 發Yahoo!訊息給 細佬仔

不過ban post ban得太慢,,,,,我留意左好耐,,,,無人出聲舉報......所以........

細佬仔的自我介紹麻木
我受夠了當你的玩偶
毫無信仰, 在假面下迷失了自己
我不知道你到底要我怎樣
你讓我承受壓力, 步上和你一樣的路途

我踩的每一步, 對你來說都是錯誤
我變得麻木, 對你的存在渾然不覺
我變得好疲累, 卻更警覺
我已經變成, 我所想要的
更貼近真實的我, 變得不像你

細佬仔離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-13, 02:21 PM   #7
普通會員 男

benben1985的頭像

註冊日期: 06-11-19
資產: 1 金幣
發短訊息給 benben1985

要小心提防~~
benben1985離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-14, 01:10 AM   #8
中級長老 男

人王的頭像

註冊日期: 04-12-10
資產: 402564 金幣
發短訊息給 人王 發 MSN 訊息給 人王

同埋唔好亂入果d click人網站就有錢收o既網頁呀.......

我入過, 見唔倒佢解釋你click完後, 點樣可以收倒錢, 但佢就叫你不定咁點~

之後我部腦仲好似中毒, 小心
人王離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-16, 08:00 PM   #9
普通會員 男

15456633的頭像

註冊日期: 07-01-15
資產: -30 金幣
發短訊息給 15456633

还是小心点好
15456633離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-16, 11:55 PM   #10
榮譽會員 女

cici628的頭像

註冊日期: 07-01-15
資產: 2180 金幣
發短訊息給 cici628 發 ICQ 訊息給 cici628

我都試過失業果陣比人叫我做網上在家工作...差d中招

cici628的自我介紹TO: YOU

還太快信任情不死 只想逛逛街 遊盡天共地
就如童話從開始多麼美
期望日出身邊那位 『最後還是你』

重新開始,重新再愛,重新珍惜對方!
cici628離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-23, 01:16 AM   #11
中級長老 男

步驚雲的頭像

註冊日期: 06-05-30
資產: 40289 金幣
發短訊息給 步驚雲

引用:
作者: 人王
同埋唔好亂入果d click人網站就有錢收o既網頁呀.......

我入過, 見唔倒佢解釋你click完後, 點樣可以收倒錢, 但佢就叫你不定咁點~

之後我部腦仲好似中毒, 小心
不過我個FD就試過幫人地公司用自己個網賣廣告
又係點點點果D..一個月都唔知有冇十蚊

步驚雲的自我介紹本能驅使我制裁社會中的敗類

步驚雲離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-23, 08:44 AM   #12
中級長老 男

人王的頭像

註冊日期: 04-12-10
資產: 402564 金幣
發短訊息給 人王 發 MSN 訊息給 人王

引用:
作者: 步驚雲
不過我個FD就試過幫人地公司用自己個網賣廣告
又係點點點果D..一個月都唔知有冇十蚊

唔係咁少廣告費下fa
咁佢個網都唔係好掂喎........
我個fd都就搞個網, 想幫人賣廣告........
咁佢未冇得賺........>.<
人王離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-23, 11:46 AM   #13
中級長老 男

步驚雲的頭像

註冊日期: 06-05-30
資產: 40289 金幣
發短訊息給 步驚雲

引用:
作者: 人王
唔係咁少廣告費下fa
咁佢個網都唔係好掂喎........
我個fd都就搞個網, 想幫人賣廣告........
咁佢未冇得賺........>.<
咁就唔知喇...

步驚雲的自我介紹本能驅使我制裁社會中的敗類

步驚雲離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-01-27, 03:06 AM   #14
普通會員 男

danny173123的頭像

註冊日期: 06-12-03
資產: 1 金幣
發短訊息給 danny173123
Icon14 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

thx~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~嶂嶂嶂嶂嶂
danny173123離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-02-05, 12:24 AM   #15
普通會員 女

阿瑤的頭像

註冊日期: 04-12-01
資產: 33 金幣
發短訊息給 阿瑤 發 MSN 訊息給 阿瑤
Icon14 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作 <--公開騙局真相

多謝提點, 我都係宜家先知, 呢個都係呃人招數~

阿瑤的自我介紹 ...想去旅行!
阿瑤離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-02-09, 12:51 AM   #16
中級會員 男

yuenleungng的頭像

註冊日期: 06-10-23
資產: 0 金幣
發短訊息給 yuenleungng
預設 回覆: 兼職,運用電腦,在家工作

引用:
作者: admin
呢類乜鬼 Work From Home 其實係康寶箂公司既騙局o黎, 大家唔好上當丫!

時代變啦, 連做傳銷既手法都變 ...... 所以我親自上去了解一下新一代既傳銷手法 ......

首先, 佢第一日會叫你聽一個產品介紹講座, 主要同你介紹公司背景點大, d 健康產品點好。之後會有人同你講你既工作只係上網做 Marketing, 可以唔返 office, 有興趣下次再上去見工。

約好時間, 第二日就會聽一個如何成功發達既講座, 呢個講座既目的係同人洗腦, 好可惜, 呢類思想洗腦講座我真係聽過唔少, 康寶箂可以話係傳銷界中口才最差, 最無說服力, 最無感染力既一個。向好既一面睇, 可以叫最老實。

所有傳銷既洗腦講座
主要分為三部份, 首先講出你無錢, 打工一世會窮, 你個仔也會窮, 成家都好慘咁。若你有份好工又點, 意外及公司倒閉以後點 ?!
第二步就介紹你方法, 可以提早退休, 教你點倍增時間, 比人多更多時間去搵更多錢, 佢會引用好多有錢佬&名人d說話 ...... 最後佢要你為下一代, 為你家人諗下, 唔一定會發達, 但一個月十萬八萬已可以令你改善你既生活質數 ......
第三步就係推介自己 d 產品幾勁幾好 sell ...... 一條財路介紹俾你!

好啦, 聽完講座就引你上車啦, 一般傳銷既上車價係$3000 - $5000 左右, 康寶箂 sell 個 e-marketing package 就每年 $3900

當然, 你俾了 $3900, 你既惡夢先真正開始 ...... 因為佢地會再 sell 你買大單, 升級去一 d 分銷商之類既東東, 三萬至七、八萬左右 ..... 你窮就唔怕 ?! 放心啦, 佢會教你點去同 UA 呀, 財務公司借錢咖 ..... 你願俾, 一定有錢俾 ..... 我甚至聽過有女仔援交就係想做生意(傳銷)!

好啦! 講到呢度先!

教埋大家一 d 傳銷曲解了既生字:
做 Marketing - 打電話俾 fd 叫人入會, ICQ 找唔識既人果種工作
做 e-Marketing - 俾錢租個網, 去各大網站留言叫人去聽講座, 奇在有人去聽也無錢收
做生意 - 即做傳銷, 除了有投資外, 其他o野根本就唔係一門生意
做直銷 - 傳銷係就係直銷既一種, 但呢種手法已唔係 Sell Product, 而係 Sell 人
腳/下線 - 即係你搵番o黎既水魚

所以有D人好黑我憎!
又係直銷!!!
嘿!!!
yuenleungng離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-02-19, 03:12 PM   #17
普通會員 男

kulala的頭像

註冊日期: 05-01-13
資產: 18 金幣
發短訊息給 kulala 發 MSN 訊息給 kulala

@___@"""
cu有d咁既事@@
kulala離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-02-20, 12:34 PM   #18
普通會員 男

BSLance的頭像

註冊日期: 07-02-07
資產: 102 金幣
發短訊息給 BSLance

之前都試過有4次咁ge經歷
好在每一次都冇中計
BSLance離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-03-07, 01:42 AM   #19
普通會員 男

blug的頭像

註冊日期: 05-07-01
資產: 36 金幣
發短訊息給 blug 發 MSN 訊息給 blug

甘易搵錢
世界就無窮人啦
blug離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-08, 01:46 PM   #20
普通會員 男

ckau2001的頭像

註冊日期: 07-05-07
資產: 2 金幣
發短訊息給 ckau2001

係這個社會有好多無知同貪錢的人,所以也會有人上當!切記小心!
ckau2001離線中   回覆時引用此文章

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟
[IMG]代碼開啟