會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 文化時事 > 金錢世界 > 今日股票又跌

主題工具 分享
舊 2007-05-11, 01:10 PM   #1
初級長老 男

koala0824的頭像

註冊日期: 07-04-23
資產: 7601 金幣
發短訊息給 koala0824
預設 今日股票又跌

今日股票又跌﹐想執番多少﹐你地有乜心水。

koala0824的自我介紹有一千萬就可以退休
有無好介紹?
koala0824離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-11, 01:28 PM   #2
初級會員 男

chyeung2001的頭像

註冊日期: 07-04-13
資產: 161 金幣
發短訊息給 chyeung2001 發 MSN 訊息給 chyeung2001
預設 回覆: 今日股票又跌

唉……跌就跌……
不過我之前放左果隻就升左 16%……
我之前 2.35 買……而家 3.8X .............真係頂佢……
個號碼 2369

chyeung2001的自我介紹我個人都幾悶……
最鐘意既誤樂就係釣魚……
因為對住個海……了無人煙真係好舒服……大家都可以試下架……

chyeung2001離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-11, 01:41 PM   #3
榮譽會員 男

Blair的頭像

註冊日期: 05-08-09
資產: 6791 金幣
發短訊息給 Blair

觀望下先, 話就話跌, 但未係跌到可以安心買貨o既階段.

我就等緊606跌穿$6, 3898穿$11, 以及3993穿$11.5.

Blair的自我介紹Labour will be back!
Blair離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-11, 01:54 PM   #4
初級會員 男

發短訊息給 chyeung2001 發 MSN 訊息給 chyeung2001

引用:
作者: Blair
觀望下先, 話就話跌, 但未係跌到可以安心買貨o既階段.

我就等緊606跌穿$6, 3898穿$11, 以及3993穿$11.5.

你點解會咁覺得呢?
我覺得如果穿得你講果幾個住……真係要再睇睇先好入貨……

舊 2007-05-11, 02:03 PM   #5
榮譽會員 男

懷仁的頭像

註冊日期: 07-04-02
資產: 2467 金幣
發短訊息給 懷仁

只不過二百幾點
唔使大驚小怪

無咩好建議
抽下新股囉

懷仁的自我介紹徵女友一名,18-26歲在職女性,無不良嗜好乖女,唔八婆唔講人是非唔大使,大眼下巴尖,小肥無問題,會諗住結婚,尊重私隱,唔介意我170高。身邊有朋友同事親戚合以上條件又未拍拖,歡迎介紹,純八掛者免問。
有意pm
懷仁離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-11, 02:08 PM   #6
榮譽會員 男

Blair的頭像

發短訊息給 Blair

其實應該話穿左果d位, 先會考慮買唔買入, 唔係set 定個價.現價我就一定唔追.

咁點解係果個價呢, 606就因為高盛話佢值$5.8, 咁穿$6咪 目弟 下有o羊發展. 3898之前$11邊都有阻力, 又係穿左的話, 再目弟 下有o羊發展. 3993呢幾日一邊有沽壓, 但係$12左右有野村同ubs托住,暫時唔知點. 如果穿$11.5, 我估好多ipo 買左o既人會計數先.

呢三隻我覺得中長線都ok, 因為都有壟斷, 公司又賺錢.問題係o羊位入先入得靚.

Blair的自我介紹Labour will be back!
舊 2007-05-11, 02:10 PM   #7
榮譽會員 男

Blair的頭像

發短訊息給 Blair

引用:
作者: 懷仁
只不過二百幾點
唔使大驚小怪

無咩好建議
抽下新股囉

同意, 不過抽d多人抽o既股, 同埋有水位就計數先.

舊 2007-05-11, 02:18 PM   #8
初級會員 男

引用:
同意, 不過抽d多人抽o既股, 同埋有水位就計數先.

完全同意…抽到當食餐飯…抽唔到就食少餐……

其實而家呢個水位真係唔好去入貨住……
我總覺得而家個巿好敏感……

我唔係專業人仕……以上純屬個人意見……

舊 2007-05-11, 02:23 PM   #9
榮譽會員 男

Blair的頭像

發短訊息給 Blair

引用:
作者: chyeung2001
完全同意…抽到當食餐飯…抽唔到就食少餐……

其實而家呢個水位真係唔好去入貨住……
我總覺得而家個巿好敏感……

我唔係專業人仕……以上純屬個人意見……

我都唔係, 不過坐艇坐得多.

舊 2007-05-11, 04:18 PM   #10
初級會員 男

哈……艇邊個未坐過呀……
坐艇都要識揀艇……起碼唔好執粒先呀…哈…

舊 2007-05-11, 04:52 PM   #11
榮譽會員 男

懷仁的頭像

發短訊息給 懷仁

引用:
哈……艇邊個未坐過呀……
坐艇都要識揀艇……起碼唔好執粒先呀…哈…

我有d都坐緊艇
不過係龍頭股
而且投入資金唔多
相信有一日會變飛船
哈哈~

懷仁的自我介紹徵女友一名,18-26歲在職女性,無不良嗜好乖女,唔八婆唔講人是非唔大使,大眼下巴尖,小肥無問題,會諗住結婚,尊重私隱,唔介意我170高。身邊有朋友同事親戚合以上條件又未拍拖,歡迎介紹,純八掛者免問。
有意pm
舊 2007-05-11, 05:12 PM   #12
初級會員 男

引用:
我有d都坐緊艇
不過係龍頭股
而且投入資金唔多
相信有一日會變飛船
哈哈~

你坐左邊隻飛船先?

舊 2007-05-11, 08:16 PM   #13
榮譽會員 男

Blair的頭像

發短訊息給 Blair

曾淵滄話, o係高盛唱衰606之後, 入左d貨, 點知一沉不起, 佢都坐緊艇, 話後悔同大戶打對台.

舊 2007-05-11, 08:49 PM   #14
初級長老 男

koala0824的頭像

註冊日期: 07-04-23
資產: 7601 金幣
發短訊息給 koala0824

引用:
其實應該話穿左果d位, 先會考慮買唔買入, 唔係set 定個價.現價我就一定唔追.

咁點解係果個價呢, 606就因為高盛話佢值$5.8, 咁穿$6咪 目弟 下有o羊發展. 3898之前$11邊都有阻力, 又係穿左的話, 再目弟 下有o羊發展. 3993呢幾日一邊有沽壓, 但係$12左右有野村同ubs托住,暫時唔知點. 如果穿$11.5, 我估好多ipo 買左o既人會計數先.

呢三隻我覺得中長線都ok, 因為都有壟斷, 公司又賺錢.問題係o羊位入先入得靚.

Tony Blair 好野﹐好有見地。

koala0824的自我介紹有一千萬就可以退休
有無好介紹?
koala0824離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-11, 09:07 PM   #15
總版主 男

陸奧的頭像

註冊日期: 05-07-01
資產: 39802 金幣
發短訊息給 陸奧

引用:
曾淵滄話, o係高盛唱衰606之後, 入左d貨, 點知一沉不起, 佢都坐緊艇, 話後悔同大戶打對台.

你都有睇曾淵滄? 我都日日睇 不過唔係時時準....

606我睇左好耐 不過嫌貴 而且自己想長揸 不過依家博唔過....

我都想入1800....早排跌到落8.82入唔到..(因為自己set左個位係8.8) 升到依家

真係飲恨到而家......嗚嗚嗚嗚~~~ 差2個仙唔入 依家升咁多 真係一地眼淚><

陸奧的自我介紹You Never Try , You Never Know.......
陸奧離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-11, 09:14 PM   #16
榮譽會員 男

Blair的頭像

發短訊息給 Blair

引用:
作者: 陸奧
你都有睇曾淵滄? 我都日日睇 不過唔係時時準....

606我睇左好耐 不過嫌貴 而且自己想長揸 不過依家博唔過....

我都想入1800....早排跌到落8.82入唔到..(因為自己set左個位係8.8) 升到依家

真係飲恨到而家......嗚嗚嗚嗚~~~ 差2個仙唔入 依家升咁多 真係一地眼淚><

大師都唔係神嘛, 參考下算啦.佢咁多本錢, 坐下艇都唔會死. 我地呢d散戶, 贏唔到就算, 無謂一鋪輸晒.

舊 2007-05-11, 10:13 PM   #17
總版主 男

陸奧的頭像

註冊日期: 05-07-01
資產: 39802 金幣
發短訊息給 陸奧

引用:
大師都唔係神嘛, 參考下算啦.佢咁多本錢, 坐下艇都唔會死. 我地呢d散戶, 贏唔到就算, 無謂一鋪輸晒.

車 佢次次衰左咪叫人長揸囉~~~~

又話短線估唔到之類....

陸奧的自我介紹You Never Try , You Never Know.......
陸奧離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-12, 12:39 AM   #18
榮譽會員 男

懷仁的頭像

發短訊息給 懷仁

引用:
你坐左邊隻飛船先?

606+546
都係ipo
都係行業內領導地位

呢兩隻等粟米收成後(今年有好收成)
原材料價格下降
就會有錢賺
到時應該要重新估算

^^我唔係俾內幕貼士,都係估下咋~

有意pm
舊 2007-05-12, 01:20 PM   #19
中級會員 女

elaine0516的頭像

註冊日期: 07-04-15
資產: 323 金幣
發短訊息給 elaine0516

引用:
606+546
都係ipo
都係行業內領導地位

呢兩隻等粟米收成後(今年有好收成)
原材料價格下降
就會有錢賺
到時應該要重新估算

^^我唔係俾內幕貼士,都係估下咋~
1060上聯泥水請問知唔知乜事.由800元一手升到4480咁勁?thx
elaine0516離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-05-13, 10:05 AM   #20
榮譽會員 男

懷仁的頭像

發短訊息給 懷仁

唔知道
不過佢07年開始唔做分銷花崗石、瓷磚同雲石,專心做水泥熟料礦渣粉

剛剛佢地停牌
涉換股東
前途未知~

有意pm

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟