會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 文化時事 > 金錢世界 > 無聊吹水討論post----熊市完了未?

主題工具 分享
舊 2008-11-04, 11:54 PM   #1
中級長老 男

henrychu820405的頭像

註冊日期: 06-12-26
資產: 3392 金幣
發短訊息給 henrychu820405 發 ICQ 訊息給 henrychu820405 發 MSN 訊息給 henrychu820405
預設 無聊吹水討論post----熊市完了未?

無聊吹水post

熊市完了未?

henrychu820405的自我介紹畫人畫虎難畫骨。知人口面不知心
henrychu820405離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-05, 12:10 AM   #2
高級會員 男

dardar0323的頭像

註冊日期: 07-08-11
資產: 1814 金幣
發短訊息給 dardar0323 發 MSN 訊息給 dardar0323
預設 回覆: 無聊吹水討論post----熊市完了未?

NO

just rebounce only... Next year will be worse..

dardar0323的自我介紹宅男一個
dardar0323離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-05, 12:15 AM   #3
中級長老 男

發短訊息給 henrychu820405 發 ICQ 訊息給 henrychu820405 發 MSN 訊息給 henrychu820405

引用:
作者: dardar0323
NO

just rebounce only... Next year will be worse..

好多人話牛一來了~~
但是,次次熊3尾成交都勁低~~
現在仲有幾百億~~
公司盈利差,p/e變返高~___~
hsi p/e下年又唔知會去到幾多了~~

不過,真的升得好得人怕~~哈哈
搞到我都想入下野來玩~~頂

henrychu820405的自我介紹畫人畫虎難畫骨。知人口面不知心
舊 2008-11-05, 12:32 AM   #4
高級會員 男

dardar0323的頭像

註冊日期: 07-08-11
資產: 1814 金幣
發短訊息給 dardar0323 發 MSN 訊息給 dardar0323

I guess short term is ok.. coz the 2nd tier stocks are catching up.. also the US voting will have result soon..

But it's too early to say... still the market needs to test its bottom again.. in this 1-3 months..

dardar0323的自我介紹宅男一個
dardar0323離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-05, 03:49 PM   #5
本站網主 男

admin的頭像

註冊日期: 04-11-03
資產: 37850 金幣
發短訊息給 admin 發 MSN 訊息給 admin
預設

唔升邊有得跌呀!上一個升浪入唔到貨真慘, 因為下一個升浪會比今個升浪凶險。

個市由低位一萬點升上來, 都升了五千點了, 係時候跌番落去 lu ...

不過又唔覺有咩壞消息可以配合, 可能升三退四咁一格格跌落去!
admin離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-05, 04:15 PM   #6
中級長老 男

註冊日期: 04-12-01
資產: 83132 金幣
發短訊息給 我乃狂

我無記錯d 基金好似仲未散曬d 貨, 而家佢地係唔係諗住升到咁上下就0黎沽貨呀? 無理由咁就跌完0個wow, 講到個海瀟雷聲大雨點小

我乃狂的自我介紹許多深宵兩點鐘, 睡眼醒鬆輾轉反側蔓延頭痛........
我乃狂離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-05, 11:38 PM   #7
中級長老 男

波羅的海,還是每日都跌
代表全球的經濟前景也不向好?跌到815了,
大新系又發盈警,唔知遲些再有幾多公司會發盈警呢~
不過在現在,好有可能見左「今年」的底了,
恆指萬五,5行d價,有d仲好過之前萬六,
個個都唔記得左939、1398、3988仲有好多股票起老美手上,
~____~近日都難玩的了,買又不是,賣又不是,
大家有咩步處呢?

舊 2008-11-05, 11:50 PM   #8
高級長老 男

sam612的頭像

註冊日期: 07-10-30
資產: 25703 金幣
發短訊息給 sam612 發 MSN 訊息給 sam612

引用:
作者: henrychu820405
波羅的海,還是每日都跌
個個都唔記得左939、1398、3988仲有好多股票起老美手上,
大家有咩步處呢?

等 & 忍 ~~~~

sam612的自我介紹我們從小知道一個人要"志大",但沒太注意我們還要"心大",即要胸懷坦蕩,心胸廣闊,要有容人,容物,容事之量;既要經得起榮耀,又要受得起打擊,志大而心不大的人,往往怨天由人,志大心大而本領又不大的人,往往大叫大喊。

所謂:<君子坦蕩蕩,小人長戚戚>........

凡事由其自然;遇了處之泰然;得意之時淡然;失意之時坦然;艱辛曲折必然;歷盡滄桑悟然。希望大家甚麼事也要看通一些!!!

人生如茶,有濃有淡!
勿以小善而不為!
sam612離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-06, 12:16 AM   #9
初級長老 男

ar110sp的頭像

註冊日期: 08-07-30
資產: 4367 金幣
發短訊息給 ar110sp 發 MSN 訊息給 ar110sp

到都09年第一季都言之過早~

ar110sp的自我介紹林伯伯 !!!

ar110sp離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-06, 02:17 PM   #10
本站網主 男

admin的頭像

引用:
波羅的海,還是每日都跌
大家有咩步處呢?

係呀!有可能上鑊已經係今年既底 ... 所以我先話現在比之前凶險!
但我相信最終會跌穿10,000點

我就會留住 d cash, 等10,000點左右再睇外圍市況。進取 d 可以沽下貨先, 但12,000點左右就要走, 我驚跌唔得多!
舊 2008-11-07, 01:23 AM   #11
中級長老 男

我就都是等緊,6注資金分別入市的時機~~
不過現在差唔多空倉,只黎餘下2823 A50 1K股~
等得我好苦啊
現在個市都是上落市,
快比我入返晒第1注先啦~~哈哈
如果唔係好悶的~~~

舊 2008-11-07, 01:27 AM   #12
中級長老 男

引用:
作者: ar110sp
到都09年第一季都言之過早~
有排玩/搞!

舊 2008-11-07, 01:14 PM   #13
本站網主 男

admin的頭像

真係估佢唔到, 竟然倒升百幾點 ....

今朝仲收到 Agent E-mail 話會個市會跌近 13,000, 支持位係 12,800, 阻力位 13,600 ..... 但現在半日收市係13,975 ,完全唔準 !!
舊 2008-11-08, 12:30 AM   #14
中級長老 男

引用:
作者: admin
真係估佢唔到, 竟然倒升百幾點 ....

今朝仲收到 Agent E-mail 話會個市會跌近 13,000, 支持位係 12,800, 阻力位 13,600 ..... 但現在半日收市係13,975 ,完全唔準 !!

你個Agent 係唔係disXXXs.com 講果d基金朋友/基金表哥果d先?
又定係果d32000 gogog果d?
基金佬會準,自已借孖展去炒股啦~~點會仲做打公仔@@

講時講,我個Agent 之前都話d大行放料比佢地,有間咩咩公司會轉做.....(唔記得左),仲之是好勁,最後現在變左仙股,但是佢都同我講,大行點講佢點講,但唔好信,有時d大行玩野的~~~

舊 2008-11-10, 01:28 PM   #15
普通會員 女

V女的頭像

註冊日期: 08-07-12
資產: 0 金幣
發短訊息給 V女

引用:
波羅的海,還是每日都跌
大家有咩步處呢?

波羅的海-仲有得落價wor
小心小心

大家認為12月會如何?
圖表show 出來的是陰燭...............

V女的自我介紹Hello,雙子女
其實我都不太了解自己
哈~所以都不知點介紹自己!

V女離線中   回覆時引用此文章
舊 2008-11-10, 03:20 PM   #16
本站網主 男

admin的頭像

引用:
你個Agent 係唔係disXXXs.com 講果d基金朋友/基金表哥果d先?
又定係果d32000 gogog果d?
基金佬會準,自已借孖展去炒股啦~~點會仲做打公仔@@

講時講,我個Agent 之前都話d大行放料比佢地,有間咩咩公司會轉做.....(唔記得左),仲之是好勁,最後現在變左仙股,但是佢都同我講,大行點講佢點講,但唔好信,有時d大行玩野的~~~

唔係呀 ! 係大型股票行 .... 每日都有"專家" 提供 "專業" 意見 .....
但通常都馬後炮多, 見升就話會升, 見跌就話會跌; 所以 Friday HSI 逆美市走, d "專家" 咪衰晒 !

你都有你既道理, 若我知下期六合彩開咩Number, 咩馬一定會贏, 咁我做咩要公開講俾人知同人分呢 ? 衰o左仲俾讀者鬧 tim !!
舊 2008-11-11, 01:17 AM   #17
中級長老 男

HSI 2萬上3萬2用了差唔多一年~~~~
HSI 1萬上1萬5用了十日左右~~~~~
大家的升幅都是50%左右~~~~~~~
哈~~~仲入唔入?邊個咁夠膽~~~~

我......唔夠膽,賺小D好過~~~~~~

舊 2008-11-11, 01:25 AM   #18
中級長老 男

引用:
作者: V女
波羅的海-仲有得落價wor
小心小心

大家認為12月會如何?
圖表show 出來的是陰燭...............

看看基金煮回咩情況~~~

舊 2008-11-11, 01:26 AM   #19
中級長老 男

939 $5.0必PUTPUT~~~

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟
[IMG]代碼開啟