會員登入
 用戶名:
 密 碼:
忘記密碼 忘記密碼   免費註冊 免費註冊  

CUeasy 討論區

位置 > 文化時事 > 金錢世界 > 網站賺錢 $$$$$$$

主題工具 分享
舊 2007-07-13, 05:34 PM   #121
中級長老 男

註冊日期: 04-12-01
資產: 83132 金幣
發短訊息給 我乃狂
預設 回覆: 網站賺錢 $$$$$$$

引用:
作者: 獵犬
$100 可以有無限制 bandwidth 既 hosting???!!!!
可唔可以 pm 個 site 黎? 我搵到最好既都係 100 GB.
咁大隻x啦除街跳?

一年俾晒錢先 $1200, 底到爛喎, 勁 server 都要你
一個月 $1950, 係咪有景轟啊?

Youtube 我就唔知, 上次俾你個網好似冇提過佢地
個創業過程, 靜係有講到佢地係三個 exPaypal employees
其中一個係中國人. 不過 Silicon Valley 班人好鐘意
響車房度創業, Jeff Bezos 又係咁 (Amazon).

係呢, 你份功課派番未?

我求其打都搵到wow
http://www.gvt.hk/?s=4

youtube 個網站自己有講

我份功課無咁快交0架.....

我乃狂的自我介紹許多深宵兩點鐘, 睡眼醒鬆輾轉反側蔓延頭痛........
我乃狂離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-07-13, 05:36 PM   #122
資深會員 男

註冊日期: 07-05-23
資產: 116554 金幣
發短訊息給 獵犬

但係佢地做得咁高技術既 expaypal employees,
如果打緊工個時唔大駛, 可能已經儲左好多錢都唔定?
獵犬離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-07-13, 05:40 PM   #123
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
但係佢地做得咁高技術既 expaypal employees,
如果打緊工個時唔大駛, 可能已經儲左好多錢都唔定?
其他人我唔知
我淨係知屎忽癢陳0個時仲爭緊人幾皮野咭數

而且當初佢地係得兩條友
個鬼佬就做ui design
屎忽癢陳就寫program

我乃狂的自我介紹許多深宵兩點鐘, 睡眼醒鬆輾轉反側蔓延頭痛........
舊 2007-07-13, 05:40 PM   #124
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

引用:
作者: 我乃狂
我求其打都搵到wow
http://www.gvt.hk/?s=4

youtube 個網站自己有講

我份功課無咁快交0架.....
咁平?...

你睇下呢d 幾唔底..

http://www.micfo.com/
舊 2007-07-13, 05:42 PM   #125
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
咁平?...

你睇下呢d 幾唔底..

http://www.micfo.com/

但尼d 點行jsp?
又用tomcat?

舊 2007-07-13, 05:52 PM   #126
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

引用:
但尼d 點行jsp?
又用tomcat?
唔知, 以前我只係要用 HTML 同 Javascript 就夠,
個d 係第一代網站黎.

而加就俾我個個鬼仔攪. 技術方面既野最好唔駛我
理.

你俾我個個可以 run jsp?

我從來未 compare 個中文 webhosting 公司既 plan,
如果底咁多...或者我又要自己 involve 番少少黎對比下...

What's tomcat?
舊 2007-07-13, 05:54 PM   #127
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
唔知, 以前我只係要用 HTML 同 Javascript 就夠,
個d 係第一代網站黎.

而加就俾我個個鬼仔攪. 技術方面既野最好唔駛我
理.

你俾我個個可以 run jsp?

我從來未 compare 個中文 webhosting 公司既 plan,
如果底咁多...或者我又要自己 involve 番少少黎對比下...

老實講你要自己睇,我只係望過0下,佢係用sun sever,即係用0黎行jsp,但性能如何,db 0岩0岩你用之類真係要睇真d

舊 2007-07-13, 05:58 PM   #128
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

好古怪, 美國個d 貴 server,
$125 美金一個月先得 3000 GB bandwidth,
香港有乜可能俾到無限 bandwidth?

要睇清楚有咩代價, 我覺得肯定會
有個令人 dum 春既代價.
舊 2007-07-13, 07:17 PM   #129
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
好古怪, 美國個d 貴 server,
$125 美金一個月先得 3000 GB bandwidth,
香港有乜可能俾到無限 bandwidth?

要睇清楚有咩代價, 我覺得肯定會
有個令人 dum 春既代價.

咁你問0下佢點解咁平囉
有乜無包囉

舊 2007-07-14, 12:39 AM   #130
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

引用:
咁你問0下佢點解咁平囉
有乜無包囉
唔駛問, 我已經知道.

第一佢 space 唔大, 得 3GB 丁屎咁多儲存空間,

第二, 呢點我估, 不過十成都中, 佢係無限 bandwidth 啊,
但係只要佢速度慢, 你用得佢幾多?

姐係以前上網貴個時, 話無限下載, 其實係 3k/sec 無限得
幾多丫? 梗本係誤導.

到 cable 岩岩出個時, 因為貴, 雖然有 400k/sec 咪有限額
係 1 GB 一個月囉~ 異曲同工既道理.

總知就 No free lunch. 永遠唔會有大x乸周街跳就係生意真理.
舊 2007-07-16, 05:09 PM   #131
本站網主 男

admin的頭像

註冊日期: 04-11-03
資產: 37852 金幣
發短訊息給 admin 發 MSN 訊息給 admin

引用:
唔駛問, 我已經知道.

第一佢 space 唔大, 得 3GB 丁屎咁多儲存空間,

第二, 呢點我估, 不過十成都中, 佢係無限 bandwidth 啊,
但係只要佢速度慢, 你用得佢幾多?

姐係以前上網貴個時, 話無限下載, 其實係 3k/sec 無限得
幾多丫? 梗本係誤導.

到 cable 岩岩出個時, 因為貴, 雖然有 400k/sec 咪有限額
係 1 GB 一個月囉~ 異曲同工既道理.

總知就 No free lunch. 永遠唔會有大x乸周街跳就係生意真理.

其實做個 site 無大家想像咁平 ......

好多 hosting 廣告係就係無限 bandwidth, 衰在有限 throughput ...... 你個 bandwidth 唔可能太大! 一個簡單數學, 你 web hosting 條 line 幾多 MB ? 你想同一時間俾幾多人上 ? 你估一人分到幾多 K ?! 難道唔夠大會變大俾更多人 share ?!

有間 hosting 無限 storage tim .... 有咩用 ? 慢到你都唔想去 upload ...... 咪無限大 lor !!
admin離線中   回覆時引用此文章
舊 2007-07-16, 09:43 PM   #132
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

引用:
作者: admin
其實做個 site 無大家想像咁平 ......

好多 hosting 廣告係就係無限 bandwidth, 衰在有限 throughput ...... 你個 bandwidth 唔可能太大! 一個簡單數學, 你 web hosting 條 line 幾多 MB ? 你想同一時間俾幾多人上 ? 你估一人分到幾多 K ?! 難道唔夠大會變大俾更多人 share ?!

有間 hosting 無限 storage tim .... 有咩用 ? 慢到你都唔想去 upload ...... 咪無限大 lor !!
係啊...取巧坤水..
舊 2007-07-16, 09:49 PM   #133
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

admin, 狂.

你地有冇聽過 php 5?

以前一直話, php 係接近過時既語言, 用 php 寫
既網站總體 evolve 既速度唔夠 Java 快.

所以 facebook (用 php) 既 evolve 唔夠 Myspace (用 cofusion)
快.

不過而加 php 5 好似話有好大改進.

你地有咩睇法?

仲有一個叫 rubyonrails.

此文章於 2007-07-16 09:56 PM 被 獵犬 編輯.
舊 2007-07-17, 09:47 AM   #134
中級長老 男

發短訊息給 我乃狂

引用:
admin, 狂.

你地有冇聽過 php 5?

以前一直話, php 係接近過時既語言, 用 php 寫
既網站總體 evolve 既速度唔夠 Java 快.

所以 facebook (用 php) 既 evolve 唔夠 Myspace (用 cofusion)
快.

不過而加 php 5 好似話有好大改進.

你地有咩睇法?

仲有一個叫 rubyonrails.

php5, 都幾年囉wow......

但cofusion 係俾唔記得邊份雜誌評定係過定既產品la (基本上佢既佔有率十分低)

admin 你租0個個server 係用php4 定5 呢?

舊 2007-07-17, 10:27 PM   #135
資深會員 男

發短訊息給 獵犬

sorry, 之前d 料有d outdated.

Cofusion 係要淘汰既語言, 所以而加佢地用左 ASP.NET.
舊 2015-05-15, 11:03 PM   #136
普通會員 女

9727579904的頭像

註冊日期: 15-05-15
資產: 7 金幣
發短訊息給 9727579904
Icon7 回覆: 網站賺錢 $$$$$$$

我也在做网路兼职

9727579904的自我介紹在MIS網路自動收入系統
擔任全球編號 9727579904
想要增加收入
可以加我
http://www.massincomesystem.com/tw/compensationplan.php

FB:scopio99@livemail.tw
9727579904離線中   回覆時引用此文章

主題工具 搜尋本主題

進階搜尋
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分:

發文章規則
不可以發表新主題
不可以回覆主題
不可以上傳附件
不可以編輯您的文章

BBCode開啟